Σκακιστικός ομφαλός του Αιγαίου η Ικαρία

Γράφει ο Κοσμάς Κέφαλος

Περισσότερες διοργανώσεις με επίκεντρο τους Αιγαιοπελαγίτες σκακιστές και σκακίστριες θα συμπεριλάβουν φέτος οι Διεθνείς Σκακιστικές Εκδηλώσεις  «Ίκαρος 2021».

Αναμέτρηση μεταξύ των βετεράνων Ορνιθόπουλου και Ξενάκη στον Ίκαρο 2020

Στο παραδοσιακό τουρνουά, το οποίο διοργανώνουν ο Δήμος Ικαρίας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ικαρίας και στο οποίο αναμένονται εκπρόσωποι πολλών ξένων χωρών, έχουν ενσωματωθεί το Ανοιχτό Διεθνές Πρωτάθλημα Αιγαίου, τα Νεανικά Πρωταθλήματα Αιγαίου και, για πρώτη φορά, το Διασυλλογικό Κύπελλο Αιγαιοπελαγίτικης Φιλίας.

Θα δοθεί η ευκαιρία σε νεαρούς κυρίως παίκτες του Αιγαίου να αποκτήσουν την εμπειρία διεθνών αγώνων και, παράλληλα, να διεκδικήσουν μετάλλια ως οι καλύτεροι σκακιστές του Αρχιπελάγους!

Η κύρια εκδήλωση, το Διεθνές τουρνουά «Ίκαρος 2021», θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κηρύκου από το Σάββατο 10 έως και την Κυριακή 18 Ιουλίου. Λίγες μέρες πριν, λίγες μέρες μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια του κυρίως τουρνουά, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σχετικό πρόγραμμα θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες ημέρες.

Για όσους σκακιστές και σκακίστριες δεν φιλοξενούνται προσφέρονται εκπτώσεις και μειωμένες τιμές. Ιδίως για νέους, οικογένειες, ομάδες σωματείων, ανέργους, ΑμΕΑ, Αιγαιοπελαγίτες κ.α.

Επισημαίνεται η υποχρέωση όλων των σκακιστών και σκακιστριών να έχουν υποβληθεί σε έλεγχο αντιγόνου Covid-19 με μοριακό τεστ (RT-PCR) 24-48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, ή με άμεσο τεστ αντιγόνου (Rapid Antigen Test-RAT) 24 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων. Έχει ζητηθεί από την διοίκηση του ΕΟΔΥ και αναμένεται απάντηση, η παρουσία Κλιμακίου και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Σύμφωνα με το Υγειονομικό Αγωνιστικό Πρωτόκολλο, το οποίο θα εφαρμοστεί με σχολαστικότητα, για τη συμμετοχή στο τουρνουά ΔΕΝ γίνονται αποδεκτά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests).

Μεγάλος υποστηρικτής των σκακιστικών εκδηλώσεων είναι, διαχρονικά, ο Δήμος Ικαρίας.  Σημαντική είναι και φέτος η στήριξη από τις ναυτιλιακές εταιρίες. Η Blue Star Ferries προσφέρει στους σκακιστές και τις σκακίστριες, καθώς και για τα οχήματά τους έκπτωση από 30% έως 40%, αναλόγως με το λιμάνι επιβίβασης ή επιστροφής (από και προς τον Πειραιά είναι 40%).

Η DODEKANISOS SEAWAYS, με μια γενναία χορηγία, προσφέρει στους σκακιστές και τις σκακίστριες δωρεάν εισιτήρια από και προς τα νησιά της Δωδεκανήσου που συνδέονται ακτοπλοϊκώς με την Ικαρία (δεν ισχύει η δωρεάν μετακίνηση για οχήματα).

Περισσότερα στοιχεία για τη διοργάνωση έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο https://ikariachess.blogspot.com/. Παρέχεται δυνατότητα επικοινωνίας μέσω e-mail (ikaroschess2021@gmail.com ή τηλεφωνικά  (6988005081 ή 6982184521, κ. Λεμονιά Αβαγιάννη).

Σχολιάστε Ελεύθερα