Μια αποτίμηση των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012 για την Ικαρία και τη Σάμο

Από τη Σύνταξη

Το καλοκαίρι του 2012 τελείωσε και μαζί του έφυγαν και δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις,που είχαν πρωτοποριακά αποτελέσματα και για το νησί μας αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Στην αποτίμηση των εκλογικών αναμετρήσεων φέρουμε στην επιφάνεια στοιχεία από όλη την σχετική αρθρογραφία στην Ικαρία και στο νομό Σάμου.

Πριν μπούμε όμως στην τελική αποτίμηση των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε μερικά σημαντικά στοιχεία για τις εκλογές αυτές:

  1. Στις εκλογές του Μαϊου την μονοεδρική της Σάμου την κερδίζει το ΚΚΕ ενώ στις εκλογές του Ιούνη την κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  2. Η αριστερά ενισχύθηκε σημαντικά σε αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις και με ανατροπές, και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις βγήκαν βουλευτές από την Αριστερά
  3. Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση το ΚΚΕ ενισχύθηκε σημαντικά στην Σάμο και ο εκλογικός χάρτης του νομού έδειχνε κόκκινο στην Ικαρία και στην Σάμο ενώ στους Φούρνους Πράσινο.
  4. Στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση έγινε το εξής τραγελαφικο, ο εκλογικός χάρτης έδειχνε μπλε στη Σάμο, Κόκκινο στην Ικαρία και πράσινο στους φούρνους αλλά το σύνολο ήταν το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ.
  5. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως εκλέχθηκε πρώτη φορά γυναίκα στο νομό μας, η Αγνή Καλογερή

Ας πάμε όμως τώρα σε επιμέρους στοιχεία και ας ξεκινήσουμε με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σάμου στις 18 Ιουνίου του 2012,όπου έχει ως εξής:

Πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Για δεύτερη φορά πολλαπλασιάσατε αλματωδώς και στα νησιά μας τις ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ, ψήφους εμπιστοσύνης σε ένα καθαρό πρόγραμμα αγώνα ανατροπής των μνημονίων λιτότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, μνημονίων βίαιης φτωχοποίησης των πολλών για το συμφέρον των λίγων.

Γιατί με την ψήφο σας στα νησιά μας δώσατε ένα ξάστερο μήνυμα πίστης στην λαϊκή αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί βάλατε την Ελπίδα πάνω από τον φόβο δίνοντας την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγοντας την Αγνή Καλογερή βουλευτή της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην μονοεδρική της Σάμου .

Ιστορικά ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ακόμα μια πρωτιά, καθώς η Αγνή Καλογερή είναι η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην εκλογική μας περιφέρεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πανελλαδικά, αν και δεν κατάφερε τελικά να πάρει τη πρώτη θέση, αποτελεί πια το βασικό κορμό της λαϊκής, προοδευτικής, αντιμνημονιακής πλειοψηφίας του λαού μας.

Η εκλογική επικράτηση της ΝΔ είναι »ανάπηρη» και »πύρρειος», αφού το μνημονιακό μπλοκ, παρά την στήριξη από όλα τα κέντρα και τα μέσα του συστήματος, βγαίνει για μια ακόμα φορά πλήρως αποδυναμωμένο. Κοινοβουλευτικά θα είμαστε παρόντες από την θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με άξονα την ουσιαστική καταδίκη των μνημονίων από τον Ελληνικό λαό 2 φορές μέσα σε 2 μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα ενισχύσει και θα προβάλει την αντίσταση των λαϊκών κινημάτων απέναντι στις όποιες δυσμενείς εξελίξεις θα έρχονται με όσα «μνημονιακά» μέτρα λιτότητας, άδικης φορολογίας και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας επιλέξει να ενεργοποιήσει η νέα κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι αυτή την αντίσταση με την σειρά της θα την αξιοποιήσει η νέα κυβέρνηση προς όφελος του Ελληνικού Λαού και όχι προς όφελος των Δανειστών.

Είναι η βαθιά πεποίθησή μας ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από το «Ευρωπαϊκό διευθυντήριο» και τις συντηρητικές και ψευτο-σοσιαλιστικές κυβερνήσεις των χωρών που το ακολουθούν δουλικά, μόνο μεγάλα δεινά στην Ευρώπη μπορούν να φέρουν πλέον.

Όσον αφορά την Καθημερινότητα στη Σάμο, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουμε να συναντάμε, να οργανώνουμε και να προτρέπουμε σε πεισματική αντίσταση τους καταπιεσμένους, τους εξαθλιωμένους και τους απελπισμένους. Έτσι ώστε η Ελπίδα να υπερκεράσει τον φόβο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και να επιταχυνθούν οι εξελίξεις πλήρους ανατροπής της λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Επιπλέον θα πιέζουμε πεισματικά μέσα από τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου και της ψήφισης των νομοσχεδίων για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων και επιπρόσθετα από την θέση του πρώτου κόμματος στον νομό θα συμβάλουμε σε σθεναρές και αποτελεσματικές λαϊκές κινητοποιήσεις, προτείνοντας λύσεις και όπου μπορούμε οργανώνοντας τοπικές δομές μαζί με άλλους πολίτες και οργανώσεις.

Στα πλαίσια της ενδελεχούς ενημέρωσης για τα τοπικά προβλήματα η Βουλευτίνα μας Αγνή Καλογερή μαζί με τον συνυποψήφιο της Αλέξανδρο Σταθακιό, επισκέφτηκαν μόλις σήμερα τον Δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο (καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Πέτρο Παριανό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Στάντζο), ενώ εκκρεμούν άμεσα οι συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Θέμιστοκλή Παπαθεοφάνους και την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα δυναμικότερα μαζί με εσάς Σαμιώτες, Ικαριώτες και Φουρνιώτες!

Ήμασταν πλάι-πλάι στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος και όχι απέναντι, θα είμαστε πλάι- πλάι και στην καινούργια δοκιμασία που μόλις αρχίζει.

Η Αγνή Καλογερή όμως προέρχεται από το ΔΗΚΚΙ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), όπου στις 20 Ιουνίου του 2012 σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών αποτελούν μεγάλη νίκη του λαού και των αντιμνημονιακών – αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων», ενώ υπογραμμίζει ότι το ΔΗΚΚΙ εξέλεξε τρεις βουλευτές με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Πρόκειται για τον Γ. Πάντζα, υπόλοιπο Αττικής, την Τζ. Βαμβακά, Β’ Πειραιά και την Α. Καλογέρη, Σάμου – Ικαρία. Στην ίδια ανακοίνωση, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «παρ’ ότι η Ν.Δ. ήρθε πρώτη, η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια που δεν της επιτρέπει να επιβάλει το Μνημόνιο Νο 3, ενώ παράλληλα η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει ψηφίσει και εκφραστεί αντιμνημονιακά».

Επίσης τονίζει ότι «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν εντυπωσιακή, πράγμα το οποίο τον επιφορτίζει με νέες ευθύνες.

Το Έθνος στις 19/6/2012 σε σχετικό άρθρο γράφει για την ήττα του ΚΚΕ στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και τους Φούρνους, όπου έχασε την παραδοσιακή επιρροή του δίνοντας τη θέση του σε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Το 24,69% της 6ης Μαΐου στη μονοεδρική της Σάμου έγινε 18,29%

Το 24,69% της 6ης Μαΐου στη μονοεδρική της Σάμου έγινε 18,29%

Στα 38 χρόνια της Μεταπολίτευσης όμως το ΚΚΕ κατάφερε τον Μάιο να κερδίσει μονοεδρική περιφέρεια στο νομό Σάμου πρώτη φορά χωρίς την υποστήριξη άλλων πολιτικών δυνάμεων. Κράτησε την έδρα λίγο περισσότερο από ένα μήνα και εντέλει την έχασε στην δεύτερη αναμέτρηση. Είναι μια σημαντική απώλεια που προσμετράται κι αυτή στις συνέπειες της βαριάς ήττας που επιφύλαξαν για το Κομμουνιστικό Κόμμα οι κάλπες της 17ης Ιουνίου.

Κομμουνιστές υποψήφιοι είχαν εκλεγεί σε μονοεδρικές περιφέρειες και το 1990, ήταν ο Αλέξης Σεβαστάκης και ο Γεράσιμος Αραβανής, που είχαν εκλεγεί στη Σάμο και τη Λευκάδα με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ και υπό την αιγίδα του ενιαίου Συνασπισμού. Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολλά

Θ. Παφίλης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας

Στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ανατολικού Αιγαίου το ΚΚΕ διατηρεί μακρά παράδοση επιρροής. Δεν κάμφθηκε από τις σκληρές διώξεις που ασκήθηκαν εναντίον των υποστηρικτών του σε ανώμαλες πολιτικές περιόδους.

Στην εκλογική της έκφραση η επιρροή αυτή ψαλιδίστηκε χαρακτηριστικά στις εκλογές της Κυριακής. Χάθηκε η πρωτιά σε χωριά που θεωρούνται κάστρα της Αριστεράς.

Κάτι τέτοιο συνέβη όχι μόνο στην περιφέρεια της Σάμου, αλλά και στην κοντινή Λέσβο, όπως και σε άλλες «μικρές Μόσχες» ανά την Ελλάδα.

Στη Σάμο το ΚΚΕ έχασε 6,40 ποσοστιαίες μονάδες την περασμένη Κυριακή. Το 24,69% της 6ης Μαΐου περιορίστηκε στο 18,29%. Από την πρώτη θέση έπεσε στην τρίτη.

Το ΚΚΕ βυθίστηκε στο Αιγαίο

Πλειοψήφησε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας ένα άλμα από το 13,99% στο 25,50%. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε η Νέα Δημοκρατία ανεβάζοντας το 17,27% του Μαΐου στο 24,61%.

Το «κάστρο» του ΚΚΕ στην Ικαρία

Σημαντική απώλεια είχε στην Ικαρία, τον αποκαλούμενο και «Κόκκινο Βράχο». Έχασε την πρωτιά στη Δημοτική Ενότητα των Ραχών. Από το 40,91% υποχώρησε κατά τις επαναληπτικές εκλογές στο 34,06%. Κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ.Στους Φούρνους πάλι έχασε, αυτή τη φορά από το ΠΑΣΟΚ, που έπιασε το 30,05%. Το ΚΚΕ υποχώρησε στο 27,77% από το 35,34% του Μαΐου.

Στη Σάμο έχασε το Καρλόβασι και τον Μαραθόκαμπο. Στην πρώτη περίπτωση το ποσοστό του κατέβηκε από το 22,66% στο 14,31%. Πήρε μόλις την τρίτη θέση.

Στη δεύτερη, η κάμψη ήταν ακόμα μεγαλύτερη (από το 27,38% στο 16,83%) με συνέπεια να το υπερφαλαγγίσουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οσο για το Βαθύ, από τη δεύτερη θέση κατέβηκε στην τρίτη. Πρωτιά, παρά τις απώλειες, κράτησε στον Αγιο Κήρυκο και τον Εύδηλο. Στη Μυτιλήνη το ΚΚΕ έχασε την Αγιάσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Αντίσσα και την Ευεργέτουλα από τη Νέα Δημοκρατία. Διατήρησε όμως τον Μανταμάδο. Σε άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κράτησε κάποια μικρά κάστρα, όπως την Τσαριτσάνη στη Λάρισα. Έχασε, όμως, την Καρυά στη Λευκάδα, τη Σκόπελο στη Μαγνησία, την Πολική στην Κεφαλονιά, τα Αρτεμίσια στη Ζάκυνθο,

Στην Αγιάσο ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχτηκε από το 19,12% στο 25,85%. Το ΚΚΕ υποχώρησε στο 23,77% από το 29,45% του Μαΐου.

Στην Αντισσα κατέβηκε από την πρώτη στην τέταρτη θέση, αφού το 23,43% έγινε 15,64%. Το ξεπέρασα Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Τέταρτο ήρθε και στην Ευεργέτουλα.

Στον Μανταμάδο κρατήθηκε, παρά την υποχώρηση. Επεσε από το 39,39% στο 30,06%.

Την ιστορική Τσαριτσάνη το ΚΚΕ την κέρδισε για 0,17%. Η Νέα Δημοκρατία έφτασε το 24,40% τη στιγμή που ο αντίπαλός της είχε μείνει στο 24,67%.

Στην Καρυά το ΚΚΕ είχε κερδίσει τον Μάιο με 23,57%. Προχτές, όμως, υπέστη καθίζηση (15,20%).Το πέρασαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (29,76%) όσο και η ΝΔ (22,95%).

Στις 13 Μαϊου του 2012 γίνεται μια μετεκλογική συζήτηση στο ξενοδοχείο Σάμος για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο Νάσος Μπράτσος στις 31/5 στέλνει την εξής ανοιχτή επιστολή:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

μπαίνουμε σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ιδιαίτερη σημασία για τις εξελίξεις στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη. Δεν θα απαντήσω στα τρομοδιλήμματα αυτών που ευθύνονται για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, γιατί θεωρώ ότι έχουμε μνήμη και κρίση και θα πράξουμε ανάλογα. Ούτε θα απαντήσω σε θεωρίες για «χαμένες ψήφους», πρώτον γιατί οι εισαγωγείς αυτής της λογικής, είναι εδώ και χρόνια το σημερινό μνημονιακό σκουπιαδαριό, αλλά και γιατί όσοι διατείνονται ότι πρεσβεύουν άλλα πιο «προοδευτικά» σχέδια και αναπαράγουν αντίστοιχες λογικές, δεν θα αργήσουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την ασυνέπεια λόγων και πράξεών τους. To δε πολιτικό σκεπτικό που με εκφράζει μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει στο http://www.antarsya.gr

Ο μόνος λόγος της παρούσας ανοιχτής επιστολής, είναι ότι αισθάνομαι την υποχρέωση για όσους τίμησαν το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο νομό Σάμου, στις εκλογές της 6ης Μάη, αλλά και σε όσους βλέπουν σε αυτό συμμάχους στους κοινωνικούς αγώνες, να κάνω γνωστό το λόγο που δεν θα έχω συμμετοχή στην αναμέτρηση της 17ης Ιούνη, όχι μόνο στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αλλά και συνολικά και ξεπερνάει ενδεχόμενες τακτικές κινήσεις του συνδυασμού, που έχει πάντα το δικαίωμα να επιλέγει πρόσωπα σε περιοχές, ανάλογα με τους στόχους και τα περιεχόμενα που επιλέγει.

Για να μην αφήσω όμως κανένα περιθώριο παρερμηνείας και εμφάνισης «αλεπούδων», που όσα δεν φτάνουν τα κάνουν κρεμαστάρια και ενδεχομένως να αναζητήσουν άλλες ερμηνείες πολιτικής σπέκουλας για τη μη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο, φαινόμενο το οποίο εμφανίστηκε σε βάρος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το τελευταίο διάστημα, τονίζω ότι:

Η μη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο (ανεξάρτητα από εκλογική περιφέρεια) στο δεύτερο γύρο των εκλογών, σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τη μη δυνατότητά μου να εξασφαλίσω άδεια από την εργασία μου (μιλάμε πάντα για χρήση κανονικής άδειας), όπως έκανα στις εκλογές της 6ης Μάη, που θυσίασα ημέρες ξεκούρασης για να υπηρετήσω το στόχο που πίστευα και πιστεύω. Ήταν άλλωστε γνωστά από τότε τα στενά περιθώρια συμμετοχής σε επαναληπτικές εκλογές και οι περιορισμοί που έχουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, λόγω του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου και της ιδιαιτερότητας της δουλειάς τους, όταν αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στις βουλευτικές εκλογές. Όπως άλλωστε ορίζει το ΦΕΚ της 23/5/2012: 6. Απαγορεύεται στην Ε.Ρ.Τ. – Α.Ε., στους ενημερωτικούς ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και στους φορείς παροχής συνδρομητικών υπηρεσιών, να μεταδίδουν μηνύματα των υποψηφίων βουλευτών, καθώς και η με οποιονδήποτε τρόπο έμμεση προβολή τους, όπως η αναφορά σε αυτούς κατά τη διάρκεια εκπομπών, εκτός των εκπομπών πολιτικού διαλόγου.

Συνεπώς αν παρέμενα ενεργός στην εργασία μου θα παραβίαζα την «έμμεση προβολή» με την δημοσιογραφική μου δουλειά, σε καθημερινή βάση.

Επιπλέον και να μπορούσα να πάρω πάλι άδεια, θα είχα σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα, αφού θα «στριμώχνονταν» σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημά, οι συνάδελφοι μου στο υποστελεχωμένο τμήμα που εργάζομαι, για να καλύψουν τις εκλογές. Τα τελευταία 10 χρόνια που εκλέγομαι συνεχώς σε θέσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΜΜΕ, ποτέ δεν λειτούργησα, με «ελάφρυνση» των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων για οποιοδήποτε λόγο και θα ήταν ανακόλουθο με τα όσα υποστηρίζω και πράττω μέσα στους χώρους εργασίας.

Στρατεύομαι στο συλλογικό αγώνα και στη μάχη της 17ης Ιουνίου, μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αντικειμενικά είναι εκτός των ψηφοδελτίων, αλλά πάντα στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων. Προφανώς η στήριξη του ψηφοδελτίου στο νομό Σάμου, είναι δεδομένη, όπως και η προτροπή μου για την υπερψήφισή του, από όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

Στους αγώνες της επόμενης ημέρας, θα κληθούμε άλλωστε όλοι μας να δώσουμε το παρόν και να κριθούμε με βάση τη συνέχεια, τη συνέπεια της παρουσίας μας και το περιεχόμενο των παρεμβάσεών μας.

Καλό βόλι

Ένα άλλο απρόοπτο των εκλογών αυτών ήταν η αρχική υποψηφιότητα του Γ.Γαρυφάλλου με την ΔΗΜΑΡ και η τελική του υποψηφιότητα με τους ΑΝΕΛ.

Στις 7/5/2012 η ΝΔ της Σάμου δίνει το εξής δελτίο τύπου

Οι πολίτες της Σάμου έκαναν τις επιλογές τους.

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έδωσαν τον πρώτο λόγο στην

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, αλλά η απόφαση ήταν διαφορετική.

Ελπίζουμε οι επιλογές και των συμπολιτών μας να είναι στον σωστό δρόμο για το καλό της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και να τους δώσω μία υπόσχεση ότι εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου στην ΝΟ.Δ.Ε. Σάμου θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για το καλό των νησιών μας.

Καλή επιτυχία στον νέο Βουλευτή Σάμου τον κ. Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και αναλαμβάνω το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί για το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

Σάμος 7/5/2012

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Α. Στεφανής

Στις 14/4/2012 η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάνει εξόρμηση στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στους επιβάτες του «Νήσος Μύκονος», με προορισμούς Σύρο, Ικαρία, Φούρνους και Σάμο. Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία επιβίβασης, μοιράστηκε η κεντρική προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και πρόσκληση για την εκδήλωση που θα γίνει στις 28 Απριλίου στην Ικαρία (8μμ παλαιό Δημαρχείο Αγίου Κηρύκου).

Η διήμερη απεργία της ΠΝΟ, συνετέλεσε στο να είναι μεγάλος ο αριθμός των ταξιδιωτών και να μοιραστούν υλικά μέχρι του σημείου, που να εξαντλήθηκαν. Νέα εξόρμηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα που θα κορυφωθεί η έξοδος και σε άλλες ακτοπλοΐκές γραμμές.

Στις 7/5/2012 Ο Νάσος Μπράτσος βγάζει το ομώνυμο κέιμενο «Αντιμνημονιακό φέσι από τον κύριο Καμμένο»

Η ιστορία των εκλογών αυτών είναι σημαντικός σταθμός για την αριστερά στο νησί και για την Κεντρική πολιτική σκηνή και ελπίζουμε ότι μια νέα εποχή θα μπει στη χώρα μας.Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΙΚΑΡΙΑ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: