Γραπτή δήλωση Διοικητή Νοσοκομείου Ικαρίας προς ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας και η απάντηση

Στη διαμάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας για τον μαζικό εμβολιασμό επενε΄βη και ο διοικητής του νοσοκομείου Ικαρίας Γιώργος Γλαρός, ανακοίνωση που απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, όπως θα παρατεθεί παρακάτω.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ικαρίας έκανε την παρακάτω δήλωση (Ικαριακή ραδιοφωνία)

Με θλίψη και στεναχώρια διαβάζω στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τις ανακοινώσεις σας. Από μεριάς μου θα σας ζητούσα να σταματήσετε τις μικροπολιτικές ενέργειές σας, στην «πλάτη» του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ. Επίσης, αναμένω τη δημόσια συγνώμη σας για την προσβολή των εργαζομένων του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ (ειδικά αυτών του εμβολιαστικού κέντρου) και την μείωση του επαγγελματισμού τους σύμφωνα με την γραπτή δήλωσή σας:

«Ασφαλώς γνωρίζουμε  ότι το Κ.Υ Ευδήλου συνεχίζει αδιάκοπα τους εμβολιασμούς , προς τιμήν του  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση στην παροχή άλλων ιατρικών υπηρεσιών !»

Προς ενημέρωσή σας, το ιατρικό, νοσηλευτικό & διοικητικό προσωπικό στο εμβολιαστικό κέντρο εργάζεται αδιάκοπα από 11/1/2021 σε εξαήμερη βάση, υλοποιώντας με επιτυχία το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού των κατοίκων της Ικαρίας & των Φούρνων. Προς τιμήν τους δεν ζήτησαν ούτε μπράβο, ούτε συγχαρητήρια από κανέναν. Και είναι τουλάχιστον προσβλητικό να έρχεστε να εμβολιασθείτε και έπειτα να επιστρέφετε σε ένα γραφείο, να συντάσσετε γραπτή ανακοίνωσή και να τους κατηγορείτε ότι κάνουν έκπτωση «στην παροχή άλλων ιατρικών υπηρεσιών !».

Κλείνοντας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ λειτουργεί όλα τα έτη Γραφείο Πρωτοκόλλου, όπου εκεί μπορείτε να καταθέσετε αίτημα με ζητούμενα στοιχεία για να σας απαντήσουμε επίσημα, αντί να κάνετε ανακοινώσεις σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, να απαντάτε σε άλλον και να ζητάτε απάντηση από άλλον!

Εκ μέρους του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΙΚΑΡΙΑΣ

Γλαρός Γιώργος, Αναπ. Διοικητής


Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας

Δεν θα επανερχόμαστε σε μια πλέον άγονη αντιπαράθεση ,εάν ο  αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Ικαρίας δεν μας καταλόγιζε προθέσεις που δεν  έχουμε .

Σε καμιά περίπτωση και ουδέποτε σκεφτήκαμε ότι  γιατροί και νοσηλευτές έχουν ευθύνη και είναι γνωστό τοις πάσι, ότι είναι αυτοί , που μόνοι και αβοήθητοι  έφεραν και φέρουν το βάρος της μάχης με τον covid-19. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ και έφερε στα όρια της ανθρώπινης αντοχής  ,γιατρούς και νοσοκόμους ! Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ  ΕΝΙΣΧΥΣΕ το νοσοκομείο μας με κάθε τρόπο. Με την ευκαιρία μήπως ξέρετε κάτι για  τον αξονικό τομογράφο και τη μονάδα τεχνητού νεφρού;

Και σήμερα ο κ. διοικητής αντί να δώσει μια απάντηση, θέλει να βάλει και το προσωπικό του νοσοκομείου σε μια αντιπαράθεση, που δεν είναι δική τους και ούτε μαζί μας.

Το τι σημαίνει το νοσοκομείο Ικαρίας για τη ζωή και την ασφάλεια των Ικαριωτών το γνωρίζουμε καλύτερα από εσάς κ. Διοικητά! Την προσφορά των γιατρών και νοσηλευτών  και των εργαζομένων  στο Νοσοκομείο σήμερα αλλά και από την εποχή του αείμνηστου γιατρού Γ. Καρά δεν έχουμε ανάγκη τη διαμεσολάβησή σας, για να τους την αναγνωρίσουμε και να τους τιμήσουμε.

Θα περίμενε κανείς από κάποιον με τη δική σας θεσμική θέση , να προστατεύσει το προσωπικό του και όχι να το εκθέτει ως προκάλυμμα καπνού για να αποφύγει συγκεκριμένες απαντήσεις !

Επίσης επιτέλους , απαντήστε στο ερώτημα που έχουμε θέσει: Προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα των Ικαριωτών για εμβολιασμό στην Ικαρία με εμβόλιο επιλογής τους; Νέα ραντεβού στο νοσοκομείο για εμβολιασμό θα μπορούμε να κλείνουμε ; Προς θεού μην απαντήσετε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στους πολίτες.

Και σίγουρα οι παραινέσεις σας, προς τα κόμματα, για περιορισμό στη χρήση των μέσων ενημέρωσης δεν είναι στα καθήκοντα του διοικητή του νοσοκομείου, εκτός αν θεωρείτε ότι το γραφείο πρωτοκόλλου πρέπει να υποκαταστήσει τον δημόσιο διάλογο.


Ως οφείλουμε δίνουμε όλη την εικόνα της αντιπαράθεσης, που ξεκίνησε με μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας, όπου παρατίθενται τα προβλήματα που υπάρχουν από τον μαζικό εμβολιασμό στο νησί, και απάντησε η Νέα Δημοκρατία, στη συνέχεια ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθουν τα δύο παραπάνω κείμενα. Απλά παραθέτουμε χωρίς να πάρουμε θέση για το θέμα.

Σχολιάστε Ελεύθερα