Γ. Μπαλάφας: Το “Νόμος και Τάξη” που έταζε προεκλογικά η ΝΔ έχει μετατραπεί σε “ανομία και τάξη της μαφίας”

«Η λογική του “κυβερνώ και, άρα, κάνω ότι θέλω” έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σπέρνοντας κλίμα ασυδοσίας και ενισχύοντας τη νοοτροπία της απόλυτης επικράτησης του ισχυρού» τόνισε σε συνέντευξη του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Γιάννης Μπαλάφας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της εγκληματικότητας αλλά και το πως αυτή τροφοδοτείται από το κλίμα ανομίας που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Για την παρατηρούμενη έξαρση της εγκληματικότητας

«Η έξαρση της εγκληματικότητας είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα για τη χώρα μας. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν πολλές δολοφονίες “μαφιόζικου” τύπου που δεν είχαμε συνηθίσει στη χώρα μας. Και αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο. Να συνηθίσουμε σε μία κατάσταση, όπως συνέβη με την πανδημία και τους καθημερινούς θανάτους και να καθιερωθεί η μεγάλη εγκληματικότητα ως κάτι το “φυσιολογικό”, λες και είμαστε στο Chicagoτου 1929-30.

Το κύριο, όμως, είναι η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοΐδης με τα μεγάλα λόγια να ασχοληθούν σοβαρά για να εξιχνιάσουν αυτά τα εγκλήματα. Να λάβουν μέτρα αποτροπής τους και να παράσχουν όλα τα μέσα στις διωκτικές αρχές για να επιτελέσουν το καθήκον τους. Οφείλει η κυβέρνηση να στρέψει την προσοχή της εκεί που εκδηλώνεται η εγκληματικότητα, στους δρόμους και όχι να προσλαμβάνει αστυνομικούς για τα Πανεπιστήμια. Αστυνόμευση ενάντια στην εγκληματικότητα και όχι ενάντια στους φοιτητές στα Πανεπιστήμια.

Τέλος, ο “Νόμος και Τάξη” που έταζε προεκλογικά η ΝΔ έχει μετατραπεί σε “ανομία και τάξη της μαφίας”. Η κατάσταση δεν πάει άλλο» είπε.

Για την κυβερνητική “ανομία”

«Πέρα από την έντονη εγκληματικότητα και τις στυγερές δολοφονίες που ζούμε το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα επικρατεί, επίσης, μια κυβερνητική ανομία με την ευρύτερη έννοια του όρου. Γίνονται συνεχώς πράγματα έξω από οποιαδήποτε έννοια δικαίου και το χειρότερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να τα συγκαλύψει αλλά δείχνει να υπερηφανεύεται γι’ αυτά. Τελευταίο κραυγαλέο δείγμα αυτής της ασύδοτης κυβερνητικής συμπεριφοράς είναι όσα επιχειρεί η υπουργός Πολιτισμού στην Ακρόπολη με τα τσιμεντώματα και τις επιδείξεις μόδας του οίκου Dior.

Η λογική του “κυβερνώ και, άρα, κάνω ότι θέλω” έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σπέρνοντας κλίμα ασυδοσίας και ενισχύοντας τη νοοτροπία της απόλυτης επικράτησης του ισχυρού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία κυβερνητική αντίδραση στις προσβλητικές δηλώσεις του εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη, αποτέλεσμα, προφανώς, των σχέσεων συναλλαγής και υποταγής του κ. Μητσοτάκη απέναντι στον πλούτο και στη δύναμη, τόνισε.

Left

Σχολιάστε Ελεύθερα