Από την επισκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη στα νησιά μας

Ήλθε το μεσημέρι της 30ης Μαΐου στον Άγιο Κήρυκο προερχόμενη από την Σάμο με ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, συνοδευόμενη από ολιγομελή ομάδα συνεργατών της και τον Βουλευτή του Νομού μας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη (Όλες οι παράκατω φωτογραφίες από τον προσωπικό λογαριασμό του βουλευτή Σάμου)

Ο Βουλευτής Σάμου στον προσωπικό του λογαριασμό κατά την ώρα της πλεύσης προς το νησί μας έγραψε

Απευθείας λήψη από τα υδάτινα σύνορα της Ελλάδας. Στη διαδρομή για Ικαρία με την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Sofia Zacharaki . Ευχαριστούμε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που φυλάει το Αιγαίο μας.

Στο λιμάνι την Υφυπουργό, το βουλευτή Σάμου και την συνοδεία τους υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας με αντιπροσωπεία της διοικούσας δημοτικής παράταξης, ο Αστυνομικός Διοικητής Ικαρίας κ. Δ. Λούκος, ο κ. Λουκάς Λουκάς εκ μέρους του Επαρχείου Ικαρίας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Γενούζος. Αμέσως η Υφυπουργός μαζί με τον Δήμαρχο Ικαρίας, τον Βουλευτή του Νομού και την συνοδεία τους, μετέβησαν στη Μαρίνα του Αγίου Κηρύκου, όπου ενημερώθηκε για το σημαντικό αυτό έργο (Μπορείτε να βρείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό και στο άρθρο της Ικαριακής ραδιοφωνίας). Έπειτα κατευθύνθηκαν πεζή ανάμεσα στα καταστήματα του λιμανιού, όπου και συνομίλησε με τον κόσμο που την καλωσόρισε στο νησί μας και κατέληξαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου, όπου είχε προγραμματισθεί ενημέρωση από τις τοπικές αρχές αλλά και εκπροσώπους του Τουρισμού του νησιού μας .

Ο βουλευτής Σάμου για αυτά τα γεγονότα γράφει τα εξής:

Στο Δήμος Ικαρίας , σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Ικαρίας, κ. Ν. Καλαμπόγια τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Τουριστικούς Φορείς, ενημερώνεται και ενημερώθηκε η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Sofia Zacharaki για τα σχετικά με τον τουρισμό θέματα.

Μιλήσαμε για τις ιδιαίτερες ομορφιές της Ικαρίας, τη σπουδαία ιστορία της και όλα εκείνα που, όχι μόνο μπορούν και πρέπει να αναδειχθούν, αλλά και για τα οποία έχει μεριμνήσει το Υπουργείο.

Κύρια θέματα η επιμήκυνση της Τουριστικής περιόδου, η Μακροζωία των κατοίκων του νησιού και η αντίστοιχη Έρευνα αυτού του φαινομένου, τα διάσημα Ιαματικά Λουτρά, και οι Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, όπως τα καταδυτικά πάρκα, τα περιπατητικά μονοπάτια και ο Ορειβατικός Τουρισμός.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε το έργο της Κυβέρνησης, όπως την προσθήκη του νέου δρομολογίου προς και από το λιμάνι του Άγιου Κήρυκου, ωστόσο αναφέρθηκε και στο πολύωρο και κοστοβόρο ταξίδι, για να φτάσουν οι επισκέπτες στην Ικαρία.

Η Υπουργός στάθηκε στην στρατηγική για την Ανάπτυξη των ειδικών μορφών Τουρισμού, την Ανάδειξη του πολιτιστικού αποτυπώματος της Ικαρίας, την Επιμόρφωση στον Τουρισμό σε καινοτόμες ενότητες, την Ενίσχυση του Εσωτερικού Τουρισμού, τον Τουρισμό Υγείας, και την Αξιοποίηση της χαρακτηριστικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων. Ακόμα, αναφέρθηκε ότι ο Εμβολιασμός του πληθυσμού είναι το κλειδί για τον Τουρισμό.

Μαζί με τον Δήμαρχο Ικαρίας επισκεφτήκαμε και την Λουτρόπολη Θέρμων.

Τέλος, είναι εξαιρετικά σημαντική η ύπαρξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μία πρόταση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που στήριξε η Ε.Ε., αλλά και η στενή συνεργασία ανάμεσα στα Υπουργεία της Κυβέρνησης.

Τα όσα ειπώθηκαν στο δημαρχείο μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο της Ικαριακής ραδιοφωνίας

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης η Υφυπουργός Τουρισμού, μαζί με τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή του νομού μας και την συνοδεία τους επισκέφθηκαν την Λουτρόπολη των Θέρμων και την ιαματική πηγή «Απόλλων», όπως τόνισε και ο βουλευτής στην σχετική του ανακοίνωση. Εκεί μίλησε με αρκετό κόσμο και επέστρεψε στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου, όπου τόσο η ίδια όσο και ο Βουλευτής με τη συνοδεία τους επιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος για τον επόμενο προορισμό τους το νησί της Θύμαινας.

Στη Θύμαινα επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή στην υφυπουργό και στον βουλευτή Σάμου, όπως φαίνεται και στο βίντεο που παρέθεσε ο βουλευτής Σάμου στον προσωπικό του λογαριασμό, όπου γράφει ότι το νησί των σχεδόν 130 κατοίκων πάντα με συγκινεί για την υποστήριξη και αγάπη του. Δε ξεχνάμε ποτέ όσους στηρίζουν τα ακριτικά μέρη του τόπου μας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στους Φούρνους Ικαρίας όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Φούρνων, Δημήτριος Καρύδης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο, Αμοριανό Δημήτριο, τη Δημοτική Σύμβουλο και τη Γραμματέα του Επαγγελματικού Συλλόγου, Πάτρα Μαρκάκη, και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Φούρνων (Σ.Ε.Φ.), Δημήτριος Μαρκάκης.

Εκεί όπως αναφέρει ο βουλευτής Σάμου μιλήσαν με τους αρμόδιους για όσα απασχολούν τους κατοίκους και τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν, ώστε να αναπτυχθεί περαιτέρω η περιοχή.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Σάμο όπου εκεί ο Βουλευτής Σάμου μαζί με την υφυπουργό συζήτησαν σήμερα 31 Μαΐου με τους φορείς του νησιού στο στο κτίριο της Περιφέρειας για την επανεκκίνηση του Τουρισμού. Παρόντες οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, κ. Στάντζος και κ. Λυμπέρης, και ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Πανουράκης.

Όπως γράφει ο βουλευτής Σάμου στον προσωπικό του λογαριασμό η Υφυπουργός Τουρισμού άκουσε με προσοχή τους θεσμικούς και τουριστικούς φορείς, κατέγραψε όλα τα ζητήματα του νησιού και έδωσε άμεση απάντηση. Μίλησε για τα πολύ σημαντικά εργαλεία του νέου ΕΣΠΑ που θα προσδώσουν, μέχρι το 2027, σημαντικές δυνατότητες στις υποδομές και τα προγράμματα, και για το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόνισε επίσης το κομμάτι της βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης στρατηγικής που πρέπει να σχεδιαστεί και την απαραίτητη ένταξη του Εσωτερικού Τουρισμού και των Νέων Αγορών. Ειδική αναφορά έκανε στον Γαστρονομικό, Καταδυτικό και Ορεινό Τουρισμό και στο ποιοτικό αποτύπωμα που έχουν αυτές οι μορφές. Ακόμα, ανέφερε αναλυτικά όλα τα ποσά που έχουν δοθεί από την Κυβέρνηση ως στήριξη του Ν. Σάμου και την ειδική καμπάνια προβολής του ΕΟΤ για τη Σάμο, που τρέχει σε εξαιρετικά δημοφιλή διεθνή Μέσα.

Στη συνέχεια η υπουργός ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Σάμου, δείτε και το σχετικό post του βουλευτή:

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί σήμερα στις 31 Μαΐου με επιτόπιες επισκέψεις σε άλλα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, υψηλής πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας για τον τόπο και η υπουργός θα επισκεφθεί τοπικούς παραγωγούς αλλά και το Μουσείο Οίνου που λειτουργεί στο νησί της Σάμου. Για αυτές τις επισκέψεις θα ακολουθήσουν άλλα άρθρα.

One thought on “Από την επισκεψη της Σοφίας Ζαχαράκη στα νησιά μας

Σχολιάστε Ελεύθερα