Ανάμεσα στις μέρες μας η Κυριακή των εκλογών

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη (παραμονές των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019)

Λαέ μου με την γλώσσα σου και την παράδοσήν σου ορθός και υπερήφανος να στέκεις στην άκρη των συνόρων! «ο λόος σου πελεκητός σότροπος, αγκωνάριν, να στρώνεις μια καντουνοσέ, και να ταιργιάζεις κάστρον»!

«Σάββατο κοντή γιορτή»!  που λέει ο σοφός λαός μας, γιατί από το Σάββατο η Κυριακή είναι κοντά πολύ κοντά, σχεδόν «ένα τσιγάρο δρόμος»! που λέει ο λόγος! Και τότε η γιορτή δεν θα ΄ναι κοντή αλλά «μακρέ»,  που θα την ζήσουμε και θα την γλεντήσουμε ούλοι εμείς εκείνο το βράδυ!

Ανταμώνουμε λοιπόν την ίδια μέρα με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιφασισμού, των Δικαιωμάτων, των Κινημάτων της αλληλεγγύης σε ένα μεγάλο προσκλητήριο! Πλην βεβαίως των «Λακεδαιμονίων» όπου κατά την προσφιλή των συνήθεια τα τελευταία χρόνια επιλέγουν σταθερά την μοναχική τους πορεία με ένταση, με πολεμική, ενίοτε με άναρθρο λόγο, κρατώντας τα επαναστατικά λάβαρα μιας αλλοτινής εποχής, αντιμέτωποι όπως ο ταλαίπωρος Δον Κιχώτης με τους ανεμόμυλους! …  «κείνοι κι απομονάχοι των»! λέμε οι Καριώτες, όπου καταλαβαινόμαστε και όπου γνωριζόμαστε πολύ καλά αναμεταξύ μας!

Στη μεγάλη εικόνα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας η ψήφος μας ζωγραφίζει την Ευρώπη που ονειρευόμαστε, μια Ευρώπη ανοιχτή στους πολίτες της, χωρίς φράχτες και σύνορα, αλληλέγγυη στους κατατρεγμένους, με ανθρωπιά και σεβασμό στους αδύναμους. Μια Ευρώπη που πάνω από αριθμούς θα βάζει τους ανθρώπους, πάνω από κέρδη θα βάζει το περιβάλλον, πάνω από φυλές και γλώσσες, θα βάζει την εργασία, την ανάπτυξη, την πρόοδο, την ευημερία την δικαιοσύνη.

Με την ψήφο μας απομονώνουμε τις εφιαλτικές εθνικιστικές κραυγές που απειλούν να μας ξαναφέρουν στα μεσαιωνικά σκοτάδια, κλείνουμε τον δρόμο στους λίγους εκείνους αλλά πονηρούς παραχαράχτες, συκοφάντες, δολοπλόκους και δαιμονικούς νοσταλγούς ενός ξοφλημένου, διαπλεκόμενου και χρεωκοπημένου πολιτικούς συστήματος!

Όσο για τη Νικαριά κατέχουντο οι Καριώτες από την μακριά προοδευτική τους παράδοση, δεν θα παρασυρθούμε σε  ένα αντι-Αριστερό εκδικητικό μένος, ο προοδευτικός κόσμος θα βρεί διέξοδο και θα αφήσει πίσω όσους υποκριτικά αυτό- ανακηρύσσονται «ανεξάρτητοι»… έχουν την γνώση οι φύλακες, άλλωστε το είπαμε, μια δρασκελιά είναι η Νικαριά κι ούλοι γνωριζόμαστε!

Ναι! είμαστε αισιόδοξοι πως για άλλη μια φορά θα βρεθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας! φορτωμένοι με την πλούσια αγωνιστική παρακαταθήκη των πατεράδων μας, με την ιστορική μνήμη των αγώνων τους,  στεκόμαστε περήφανοι για την δική μας ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τη σύγχρονη, την μαχόμενη που δρα και κυβερνά που αγωνιά και αγωνίζεται, που ανοίγει δρόμους και φέρνει αποτελέσματα για τους πολλούς!

Ναι! είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα, όλοι εμείς,  με τους αγώνες μας, την στάση μας, τη δράση μας, τον πολιτισμό μας, τις αρχές και τις αξίες μας μπροστάρηδες στα μικρά και στα μεγάλα με τους πολλούς!!!

Ναι! είμαστε αισιόδοξοι πως και πάλι αυτός ο λαός «ο μικρός, ο Μέγας» κατά τον Ποιητή θα απαντήσει όπως αξίζει και ταιριάζει στον παρόντα ιστορικό χρόνο.

Σχολιάστε Ελεύθερα