Π. Χρηστίδης: Στο «χρονοντούλαπο» η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«Το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει νομοθετική πρόταση για την ασφάλεια στα Πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση ξιφουλκούσε στα ΜΜΕ υπέρ της ανάγκης για Πανεπιστημιακή αστυνομία και οι φανατικοί όψιμοι υπερασπιστές της, λοιδορούσαν το Κίνημα Αλλαγής και την πρότασή του. Λίγους μήνες μετά, η “τόσο προωθημένη” πολιτική της ΝΔ μπήκε στο χρονοντούλαπο», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης.

«Ένα χρόνο νωρίτερα είχε γίνει ακριβώς το ίδιο με την πολιτική προστασία. Η κυβέρνηση ψήφισε νόμο για την αλλαγή του συστήματος πολιτικής προστασίας. Λίγους μήνες αργότερα, με εγκύκλιο, ανέβαλε την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε επ’ αόριστο. Σημειωτέο ότι και τότε το Κίνημα Αλλαγής είχε καταθέσει πλήρη νομοθετική πρόταση, τεκμηριωμένη και κυρίως εφαρμόσιμη», συμπληρώνει, αναφέροντας ότι «Την επόμενη φορά που θα βιαστεί καλοπροαίρετα κάποιος να υπερασπιστεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία, ας έχει κατά νου ότι μπορεί η ίδια η ζωή να τον αδειάσει, μιας κι όπως αποδεικνύεται οι μεγαλεπήβολοι νόμοι που ψηφίζει η ΝΔ είναι ανεφάρμοστο».

Όσον αφορά τον φυγόδικο Χρήστο Παππά και τη συνέντευξη του, ο κ. Χρηστίδης, επισημαίνει ότι «Υπάρχει απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης να συλλάβει έναν από τους πρωταγωνιστές της εγκληματικής συμμορίας. Είναι ευτελιστικό για το κράτος δικαίου. Τόσους μήνες μετά, όχι μόνο διαφεύγει της σύλληψης, αλλά είναι σε θέση να διαπραγματεύεται τη θέση του και να δίνει συνεντεύξεις».

Ναυτεμπορική