Μήνυμα στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΚΕΛ ενόψει των κυπριακών εκλογών

Τη στήριξη στο ΑΚΕΛ ως δύναμη που αγωνίζεται σταθερά για την μετατροπή της Κύπρου σε γέφυρα ειρήνης της ΕΕ με την πολύπαθη Μέση Ανατολή εκφράζει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως σημειώνει, «οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας προσέρχονται την Κυριακή 30 Μαΐου 2021 στις κάλπες για να εκλέξουν την Βουλή των Αντιπροσώπων για την επόμενη πενταετία. Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται σε πρωτόγνωρες συνθήκες για την Κύπρο και τον κόσμο, λόγω της συνεχιζόμενης καταστροφικής πανδημίας, η οποία υπογραμμίζει την ανάγκη στήριξης προοδευτικών πολιτικών και ειδικά ενίσχυσης των δημόσιων και δωρεάν παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Η οικονομική κρίση δεν αντιμετωπίζεται με την δογματική εμμονή σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τις οποίες υπηρετούν και εφαρμόζουν οι δυνάμεις της Δεξιάς που αρνούνται και την απελευθέρωση των πατεντών παραγωγής εμβολίων για τις φτωχότερες χώρες».

Παράλληλα, συνεχίζει ο Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «οι εκλογές πραγματοποιούνται σε πολύ δυσμενείς συνθήκες για την επίλυσή του Κυπριακού, όπως αποδείχθηκε και με την αποτυχία της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, με πολύτιμο χρόνο να έχει χαθεί μετά τις συνομιλίες του Κρανς Μοντάνα και με την Τουρκία και την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας να εμμένει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες διχοτομικές θέσεις.

Τις κρίσιμες τούτες ώρες, ευχόμαστε και ελπίζουμε να βγει από τις κάλπες ενισχυμένο το ΑΚΕΛ και οι σύμμαχες δυνάμεις του, ως κόμμα που στηρίζει ενεργά και με συνέπεια λύση δικοινοτικής-διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία και μία διεθνή προσωπικότητα, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

«Στηρίζουμε το ΑΚΕΛ που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαδικασίες επαναπροσέγγισης των δύο κοινοτήτων, των οποίων η ειρηνική και δημοκρατική συμβίωση χωρίς δυνάμεις κατοχής και το αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων, είναι ο μόνος δρόμος για ένα ειρηνικό και αλληλέγγυο μέλλον όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων. Στηρίζουμε το ΑΚΕΛ ως δύναμη που αγωνίζεται σταθερά για την μετατροπή του νησιού σε γέφυρα ειρήνης της ΕΕ με την πολύπαθη Μέση Ανατολή» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα