Ένα χωριό στο bangladesh που μας έχει ταλαιπωρίσει όλους…..

Από τη Σύνταξη

Μιλάμε για το χωριό που συναντάμε όλοι οι Ικαριώτες στο Facebook και το βάζουμε σαν τόπο καταγωγής μας γιατί δεν υπάρχει η Ικαρία της Ελλάδος μέσα στην συγκεκριμένη κοινότητα.

Κάποιοι έχουν κάνει διαμαρτυρίες εδώ και καιρό μέσω της διαδικτυακή κοινότητας και ορθώς το έπραξαν,αλλά το ζήτημα είναι αλλού. Γιατί στο διαδίκτυο υπάρχει ένα χωριό στο Bangladesh ενώ δεν υπάρχει ένα ολόκληρο νησί που ανήκει σε ένα κράτος σαν την Ελλάδα? Ας μην προβούμε όμως σε εθνικισμούς και κουραφέξαλα και ας προσπαθήσουμε να μη συνδυάσουμε το θέμα με τα σενάρια απόσχισης από την Ελλάδα και προσάρτησης στην Αυστρία, που έχουν φουντώσει αυτές τις ημέρες.

Η Ικαρία ανήκει στην Ελλάδα και το κράτος του Facebook πρέπει να την προσαρτήσει στην Ελλάδα.

Λίγα στοιχεία για το χωριό αυτό

H περιοχή αυτή είναι πολύ πυκνοκατοικημένη και είναι κοντά στην στην περιοχή Barisal του Μπαγκλαντές και το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι 21 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά ,δηλαδή στην πρωτεύουσα της χώρα την Dhaka. Η σημαία του κράτους του μπαγκλαντές είναι πράσινη με κόκκινη βούλα στην μέση, ενώ η ελληνική Ικαρία είναι υπό την σκέπη της γνωστής ελληνικής σημαίας, ενώ ως γνωστόν σαν τοπική σημαία έχουμε αυτή που καταγράφεται επάνω ελευθέρα πολιτεία Ικαρίας 1912. Το σήμα της έχει όμοιο σχήμα με την Ελβετική σημαία (γιατί να μην προσαρτηθούμε εκεί, για να κάνουμε και λίγο πλάκα). Η Ελβετία άλλωστε είναι από τα πιο πλούσια κράτη της Ευρώπης, που ξέρετε τα παράνομα χρήματα που βρίσκονται στη χώρα, μπορεί να γίνουν επένδυση στο νησί μας.

Έχουμε βέβαια και το όνομα του κόκκινου βράχου, που όπως φαίνεται υπάρχει και στην σημαία του Μπαγκλαντές. Οι ομοιότητες της περιοχής με το νησί μας αρχίζουν λοπόν να φαίνονται, αν και πρέπει να πούμε πως το δικό μας μέρος είναι νησί ενώ εκεί πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη πόλη.

Επίσης από πλευράς θρησκείας στην Ικαρία είμαστε είτε χριστιανοί είτε άθεοι ενώ στην Ικαρία του Μπανγκλαντές συναντάς μόνο μουσουλμάνους. Άντε καιρός να βάλουμε την μαντίλα και να προσαρτηθούμε στο Μπανγκλαντές. Πλάκα κάνουμε βέβαια. Η Ικαρία μας ανήκει στην Ελλάδα και θα παραμείνει σε αυτήν και άσε τους Αυστριακούς να λένε και να παίζουν τα παιχνίδια τους.

Σχολιάστε Ελεύθερα