Ένα Κόκκινο τριφύλλι που άρχισε να φέγγει……

Κάπου το καλοκαίρι μάθαμε την άνοδο του πλατανιά Χανίων στην Α-εθνική και σκεφτήκαμε αμέσως αρκετά πράγματα. Μια ομάδα από τα Χανιά για πρώτη φορά στην Α-εθνική με μια πρωτοπορία ακόμα. Ένα τριφύλλι σαν αυτό του παναθηναϊκού αλλά σε κόκκινο χρώμα θα παίζει στην superleague.

Πως όμως μια άσημη ομάδα μέχρι χθες ανέβηκε στην superleague και άνοιξε τα φτερά της τόσο πολύ, νικώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία. Ο ΑΟ πλατανιάς σίγουρα θα συζητηθεί πολύ και έχει ενδιαφέρον να συζητηθεί αφού είναι μια ομάδα που ανέβηκε από μια περιοχή που δεν έχει ανεβάσει ποτέ ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Βαρεθήκαμε να βλέπουμε στην πρώτη κατηγορία το προτεκτοράτο του Βαρδινογιάννη και την μιξοπαρθένα από την πρωτεύουσα της Κρήτης. Έτσι η ανάγκη όταν μιλάμε για κρητικό ποδόσφαιρο να μιλάμε και για τα Χανιά ολοένα μεγάλωνε, αυτό το κενό ήρθε να το καλύψει η νεοφώτιστη από την Κρήτη που ήρθε όμως γκαζωμένη για να μείνει και να χτυπήσει πολλές διακρίσεις, δεν ήρθε όπως άλλοι στο παρελθόν που με το που ανέβηκαν τα εγκατέλειψαν και μείναν κάπου στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αυτή η ομάδα νικώντας τον πανθρακικό και μένοντας στην 4η θέση παγιώνεται στην συνείδηση του ποδοσφαιρικού κόσμου και από το 1931, όπως μαρτυράει το σήμα της ομάδας, βρίσκεται πλέον στο απόγειο της ιστορία της. Τέτοιες ομάδες πρέπει να αποτελέσουν το παράδειγμα και για άλλα νησιά όπως το δικό μας που κάποτε ανέβασε την ομάδα του στην δ-εθνική αλλά βρέθηκε γρήγορα ταπεινωμένη στα κατώγια, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να ενδυναμώσει την ομάδα μας. Πολλές φορές έχουν γίνει προσπάθειες και σε άλλα νησιά αλλά αποτύχανε ή κάπου μείναν πίσω. Ένα όμως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χρειάζεται δυνατές ομάδες από όλα τα σημεία της χώρας, γιατί όταν υπάρχουν αυτές υπάρχει και υγιείς ανταγωνισμός και υγιές πρωτάθλημα, που αναδεικνύει αθλητές και δίνει κύρος στην χώρα μας.

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε πως κάθε κατσικοχώρι σε άλλες χώρες διαθέτει τουλάχιστον μια σοβαρή ποδοσφαιρική ομάδα που είναι και εκτροφείο ταλέντων για μεγαλύτερες ομάδες και δίνει κύρος στο κατσικοχώρι και τα δικά μας χωριά διαθέτουν χαραμοφάηδες, που η ανάγκη για χρήμα κάνει πολλά νέα παιδιά να ξεχνάνε το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο. Κάθε χωριό πρέπει να γίνει ποδοσφαιρομάνα. Αυτό μας λέει ο πλατανιάς αλλά και άλλες ομάδες ή έστω και ελάχιστες που υπάρχουν. Μην ξεχνάμε την Ξάνθη και την Βέροια, που ήταν μάνα πολλών ποδοσφαιριστών της Α-εθνικής.

Όμως η μνημόνιοι θέλουν να κλείσουν την ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων Σάμου για να μην υπάρχει η ελπίδα ο νομός να γίνει κάποια στιγμή ποδοσφαιρομάνα.

Η χαντάκωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από κει αρχίζει. Είναι δηλαδή το σημείο που δεν δίνεται βάση στα ταλέντα που έχουν πολλά νέα παιδιά προκειμένου να στελεχώσουν τις μεγάλες ομάδες μας μελλοντικά και να γίνουμε τοπικά και εθνικά υπερήφανοι.

Αυτό ελπίζουμε μελλοντικά να αλλάξει, καλή τύχη στην ομάδα των Χανίων

Σχολιάστε Ελεύθερα