Η φωλιά του γλάρου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μαίρης Μαργαρίτη από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες»

Βιβλίο - Μυτιλήνη: "Η φωλιά του γλάρου" και μία ιστορία μυστηρίου ...

Η πλοκή

Μυτιλήνη, Ιούνιος 2017 : Ο αστυνόμος Στέλιος Μπεργάκης καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας της όμορφης ναυαγοσώστριας στην Πλαζ Τσαμάκια, όταν δυο εικοσιτετράωρα μετά δολοφονείται εν ψυχρώ στο κεντρικό Πάρκο της Μυτιλήνης μια Αγγλίδα κοινωνιολόγος που εργαζόταν στο Χοτ Σποτ της Μόριας.

Η δολοφονία των δυο γυναικών έρχεται να ταράξει την καλοκαιρινή ηρεμία του νησιού προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Πρόσωπα από το παρόν και το παρελθόν, πρόσωπα γνωστά και άγνωστα, μα πάνω απ΄όλα ένα όπλο γεμάτο αποτυπώματα περιπλέκουν ακόμη πιο πολύ τα πράγματα. Η υπόθεση ξεπερνά τα όρια του νησιού και οι ενισχύσεις που έρχονται από την πρωτεύουσα κρύβουν μια έκπληξη για τον αστυνόμο που αναγκάζεται να θυμηθεί έπειτα από χρόνια ότι εκτός από το καθήκον υπάρχει και ο έρωτας…

Με φόντο τη ζωή στο νησί της Μυτιλήνης που σκιαγραφείται άψογα από τη συγγραφέα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει εκεί, οι δύο φόνοι αποτελούν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να αφηγηθεί μια ιστορία μυστηρίου που ξετυλίγεται ταυτόχρονα με την εικονογράφηση του συναισθηματικού κόσμου των πρωταγωνιστών μιας συναρπαστικής ιστορίας.

Μίνι Βιογραφικό της Συγγραφέως

Η Φωλιά του Γλάρου" της Μαίρης Μαργαρίτη από τις εκδόσεις ...

Η Μαίρη Μαργαρίτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ανθρωπογεωγραφία του Πανεπιστημίου Αιγαίου όπου εκπονεί διδακτορική έρευνα. Κείμενά της έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε έντυπα συλλογικά έργα και διαδικτυακούς ιστότοπους.

Έχει διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, μεταξύ των οποίων έλαβε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό αστυνομικής λογοτεχνίας που διοργάνωσαν το 2017 οι εκδόσεις Άπαρσις και η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ).

Facebook

ΜΑΙΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ https://www.facebook.com/margarithmary/

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ https://el-gr.facebook.com/STRANGEDAYSBOOKS/

Πληροφορίες για το βιβλίο:

Τίτλος: Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ

Συγγραφέας: Μαίρη Μαργαρίτη

Εκδόσεις  Παράξενες Μέρες

Σελίδες: 180

Σειρά: Παράξενες Μέρες στην Ελλάδα-32

Κυκλοφορία: Ιούνιος 2020

ISBN978-618-5278-38-0

 

Σχολιάστε Ελεύθερα