ΑΔΕΔΥ Σάμου: Διοργανώνουν σύσκεψη για την προετοιμασία κινητοποιήσεων

Με σκοπό την καλύτερη οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νέο «αντεργατικό νομοσχέδιο» που φέρνει προς ψήφιση στην Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η Εκτελεστική γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της ΑΔΕΔΥ, καλεί όλα τα σωματεία μέλη της να συμμετέχουν σε σύσκεψη που οργανώνει την Τρίτη 25 Μαΐου στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Επίσης το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ οργανώνει την Παρασκευή 28 Μαΐου στις 19:00 συλλαλητήριο, ενώ οι εργαζόμενοι του Δημοσίου της Σάμου θα συμμετέχουν στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 3 Ιουνίου.

«Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που ουσιαστικά καταργεί την 8ωρη εργασία. Φέρνει 10ωρη και 12ωρη δουλειά χωρίς επιπλέον αμοιβή των υπερωριών. Αυξάνει τον αριθμό των υπερωριών ανά έτος τις οποίες μπορεί να επιβάλλει στον εργαζόμενο ο εργοδότης, ξηλώνει την κυριακάτικη αργία και σε άλλους κλάδους, θωρακίζει και εδραιώνει την τηλεργασία, χτυπάει περεταίρω το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση με νέα εμπόδια, με φακέλωμα των συνδικάτων. Ουσιαστικά εντείνει ακόμη περισσότερο την εκμετάλλευση, απαλλάσσοντας τους μεγαλοεπιχειρηματίες από κάθε εργατική κατάκτηση όπως τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το σταθερό χρόνο εργασίας, το δικαίωμα στην ξεκούραση. Τα ωράρια – λάστιχα παραμένουν, όπως και οι ολοένα μεγαλύτερες απαιτήσεις της εργοδοσίας για τσάμπα εργασία», αναφέρουν τα μέλη του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σάμου σε σχετική ανακοίνωση

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα