Καλή χρονιά

Από τη Σύνταξη

Η σελίδα μας σας εύχεται καλή χρονιά μια χρονιά που όποιος την πρόβλεψε ως εκλογική έπεσε μέσα. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, το 2019 έρχεται για να διώξει το παλιό και να αφήσει το νέο.

Έχουμε και τις τρεις εκλογές μέσα στην ίδια χρονιά, δεν ξέρουμε πότε ξανάγινε αυτό, το 2019 θα φέρει πάντως την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα.

Ας πάμε όμως στα γεγονότα που έρχονται

Συμφωνία των πρεσπών

Αν την περάσει η παρούσα κυβέρνηση θα χάσει η κυβέρνηση τον ετέρο της, τον Καμμένο, που όμως δεν θα ψηφίσει στο να πέσει η κυβέρνηση, δηλαδή θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Την θέση στις ψήφους που θα χαθούν για την συμφωνία θα τις δώσει με δικιά του δήλωση το ποτάμι. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει και ας είπε ναι στο ΠΓΔΜ, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, που ο Ανδρέας ήταν που υπέγραψε την ενδιάμεση συμφωνία το 1995, γιατί η Μακεδονία λέει είναι Ελληνική, ναι είναι αλλά ποιος την πούλησε δεν μας είπατε. Εντάξει όλα αυτά κατανοητά, αυτό όμως που δεν κατανοούμε είναι η στάση του ΚΚΕ, που μιλούσε για αυτόνομο Μακεδονικό κράτος, δεν ψηφίζει λέει για να μην ενισχυθεί το ΝΑΤΟ, αχά το ΝΑΤΟ, μάλιστα. Η ΠΓΔΜ κύριοι δεν έχει ούτε ένα αεροπλάνο και ο στρατός της είναι της πλάκας, τι προτιμάτε να πάει στο ΝΑΤΟ ή να έρθουν αυτοί που λένε ότι σε μια μέρα μπορούμε να τους κατακτήσουμε, δηλαδή να μπει σε ένα διεθνή οργανισμό ή να παίξουμε το παιχνίδι της επικυριαρχίας στα βαλκάνια, να το πω καλύτερα, τον καουμπόι των Βαλκανίων, κάπως έτσι δεν λέγατε σύντροφοι τον Μπους κάποτε?

Ντρέπομαι για αυτό το ΚΚΕ το δηλώνω, δεν πιστεύω πως κάποιοι συγγενείς και πρώτου βαθμού δώσανε έναν αγώνα για ένα όραμα, για ένα καλύτερο κόσμο με στερήσεις και βασανιστήρια σε μια περίοδο που κομμουνιστής σήμαινε θάνατος ή εξορία για να έρχεστε να λέτε αυτά που λέτε. Λυπάμαι!

Δημοτικές εκλογές

Παιδιά σας το εγγυώμαι σε αυτές τις εκλογές θα πέσει πολύ γέλιο, το 2018 ήταν το ζέσταμα για αυτό που έρχεται το 2019. Το μεγαλύτερο γέλιο θα είναι πάλι το κυβερνών κόμμα να ψάχνει για αντιμνημονιακούς δημάρχους, όπως το 2014, το θυμάστε ε? Έπρεπε να υπογράψεις δήλωση ότι ήσουν αντιμνημονιακός για να σε στηρίξουν και τελικά πήγαινε το σήμα χωρίς το κόμμα. Ε ρε γλέντια και τώρα προσπαθεί να τα συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα όχι ο Τσίπρας βέβαια αλλά κάποιο παροικούντες εν τη Κουμουνδούρου. Έχω αμφιβολίες για πολλούς σύντροφοι και όσο για την Ικαρία καμία αμφιβολία, δεν πρόκειται να απεμπλακούμε από το σφυροδρέπανο αν ισχύουν αυτά που ακούγονται βέβαια, δεν πειράζει όμως, καλοί είναι έχουν κάνει καλό έργο και θα τους στηρίξουμε δεν πιστεύω να χει κανένας κανένα παράπονο, τώρα είναι αργά παιδιά, λυπάμαι!!

Εθνικές εκλογές

Το ΠΑΣΟΚ πεθαίνει και επίσημα αυτή τη χρονιά, υπογράφει την καταδίκη του, το ξέρουν και το ξέρουν πολύ καλά από τις δημοσκοπήσεις τις κρυφές πως ετοιμάζονται για την μεγάλη έξοδο, θα γίνει σαν την παλιά ένωση κέντρου, οι μισοί στη Δεξιά και οι άλλοι μισοί στην αριστερά. Τελοσπάντων θα φάμε κόλυβα τον Σεπτέμβριο αλλά εμένα άλλο με απασχολεί? Που πας βρε Κυριάκο μου με αυτό το αφήγημα? Κάποτε υπήρχε ο νεοφιλελευθερισμός σαν ιδέα στο κόμμα σου και τώρα που ανοίξανε οι κερκόπορτες για τα παιδιά του ΛΑΟΣ προσπαθείς να ανταγωνιστείς την Χρυσή Αυγή. Δεν καταλαβαίνεις πως το ακραίο υπάρχει και ότι ο κόσμος θέλει έναν πραγματικό φιλελεύθερο, αυτό λείπει από την Ελλάδα εδώ και χρόνια. Κατά τη γνώμη μου πέθανε μαζί με τον Βενιζέλο αλλά το προσπάθησε ο Καραμανλής και λίγο αποτυχημένα ο Πατέρας σου, εσύ μάλλον ήσουν με τον Αβέροφ ε? Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους μάλιστα, θα σου τους πάρει τους ψηφοφόρους το αυγό του φιδιού και εμείς θα ψάχνουμε να βρούμε σε ποιά χώρα θα μετεγκατασταθούμε.

Επίλογος

Αχ πως να κλείσεις μια χρονιά που έφυγαν δύο μεγάλοι κωμικοί (Πανούσης, Κλυνν) και που ευτυχώς έχουν φροντίσει έστω και μη ειδικοί στο είδος να τους υποκαταστήσουν. Δεν ξέρω, μάλλον πρέπει να σταματήσω να γράφω.

Σχολιάστε Ελεύθερα