Μπάιντεν: «Περιμένω σήμερα αποκλιμάκωση στη Γάζα»

Επικοινωνία με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητώντας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, επιτακτικά από τον Ισραηλινό ομόλογό του να προχωρήσει σε «σημαντική αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Γάζα, μέσα στην ημέρα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συζήτηση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις συνεχιζόμενες διπλωματικές προσπάθειες των περιφερειακών κυβερνήσεων και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβίβασε στον πρωθυπουργό Νετανιάχου την προσδοκία του για σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα, στο δρόμο για την εκεχειρία» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι είναι η τέταρτη επικοινωνία που είχαν οι δύο ηγέτες από την περασμένη βδομάδα που ξεκίνησε η ένταση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Το Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο «εκεχειρίας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι το εβραϊκό κράτος είναι έτοιμο για μια παράταση της επιχείρησης που ξεκίνησε πριν 10 ημέρες εναντίον της Χαμάς. «Εξετάζουμε το ζήτημα της πλέον κατάλληλης στιγμής για την κήρυξη εκεχειρίας», όμως «προετοιμαζόμαστε για πολλές ημέρες» στρατιωτικών επιχειρήσεων, σχολίασε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Ισραήλ εξετάζει αν η επιχείρησή του έχει «πετύχει τους στόχους της».

Αυγή

Σχολιάστε Ελεύθερα