Έφυγε από τη ζωή ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο εν ενεργεία Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ευστράτιος Αρώνης “ενας σπουδαίος συνεργάτης, ενάρετος άνθρωπος και μεγάλος φίλος.

Έφυγε" ο Ε. Αρώνης, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ...

Η είδηση του θανάτου του, βύθισε την Αυτοδιοικητική οικογένεια της Λέσβου και όλης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε βαθύ πένθος και η Διοίκηση της Περιφέρειας από σήμερα είναι φτωχότερη ” όπως σημειώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Ο Ευστράτιος Αρώνης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο μετά από επίπονη μάχη που έδινε τους τελευταίους μήνες. Κλειστές σήμερα σε ένδειξη πένθους, οι υπηρεσίες της περιφέρειας,

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και να συμπαρασταθεί ολόψυχα στο πένθος της.
  • Να παραστεί ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης στην εξόδιο ακολουθία εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
  • Να παραμείνουν κλειστές, από τη λήξη της συνεδρίασης και έως τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας τους, προς ένδειξη πένθους, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
  • Να κατατεθεί εις μνήμη του εκλιπόντος, υπέρ του Γηροκομείου Μυτιλήνης συμβολικό ποσό 200 €

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν.Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή τον πρόωρο χαμό του Στρατή Αρώνη δήλωσε τα εξής:

Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Στρατή Αρώνη, ενός εξαίρετου επιστήμονα που διακρινόταν για την εργατικότητα και την προσφορά του στον συνάνθρωπο. Ο Στρατής με συνέπεια υπηρέτησε την δημοκρατική μας παράταξη. Ήταν υποδειγματική η υπευθυνότητα και η αποφασιστικότητα που επέδειξε τόσο ως Γενικός Διευθυντής στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας όσο και ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ακούραστος και πάντα ευγενικός δεν παρέλειπε να δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του τόπου μας αναζητώντας πάντοτε την καλύτερη δυνατή λύση. Θερμά συλληπτήρια στους οικείους του.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτελης δήλωσε:

«Το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του Στρατή Αρώνη μας συγκλόνισε. Τόσα χρόνια μαζί ζυμωθήκαμε στον πολιτικό στίβο και αναπτύξαμε μια στέρεα φιλία. Ως πετυχημένος οικογενειάρχης αλλά και ως στέλεχος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, προσέφερε τις γνώσεις, την εμπειρία αλλά και το πάθος του στην πολιτική και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Με τις παρεμβάσεις του στα κοινά αλλά και ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, συνέβαλε στην υπερίσχυση των αξιών του της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για μένα προσωπικά αλλά και για την τοπική κοινωνία η απώλεια του θα είναι δυσαναπλήρωτη. Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του Στρατή Αρώνη, που έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή.

«Από τα πιο εμβληματικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλα αυτά τα χρόνια, με σημαντική πολιτική και κοινωνική δράση ο Στρατής Αρώνης μέχρι και την τελευταία στιγμή ήταν κομβικός από τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Η απώλειά του προκαλεί βαθύτατη θλίψη, ειδικά σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του ακόμα και από την τελευταία σημαντική θέση ευθύνης που ανέλαβε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η Διοικούσα Επιτροπή του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας παραρτήματος Αιγαίου και ο πρόεδρος της Παναγιώτης Κατσαβέλλης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον αιφνίδιο θάνατο του συναδέλφου και πρώην πρόεδρου του παραρτήματος Στρατή Αρώνη καθώς και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Στρατής Αρώνης υπήρξε μέλος της οικογένειας των Γεωτεχνικών και του Επιμελητηρίου, με έντονη πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του στη κτηνιατρική επιστήμη και την συμμετοχή του στα κοινά. Οι γνώσεις του και οι αναζητήσεις του θα μας λείψουν.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα