Η Ικαρία μέσα στα νησιά που προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση

Από τη Σύνταξη

Η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας μίλησε για ξεκάθαρο αποτύπωμα του Πάσχα σε σχέση με τη διασπορά της πανδημίας και κάνει αυστηρή σύσταση να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα από τους κατοίκους. Η κυβέρνηση διαμέσω του Νίκου Χαρδαλιά παραδέχτηκε ότι το πάσχα τα μέτρα δεν τηρήθηκαν και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση στην Ικαρία και όχι μόνο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε λοιπόν στους επισκέπτες σε Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Σκιάθο, Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Ικαρία, Πάτμο, Νάξο, Κάρπαθο, και Μυλοπόταμο Ρεθύμνου, ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα απαρέγκλιτα. Για εμάς αυτό βέβαια σημαίνει αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό, ότι οδεύουμε προς ιδιαίτερα μέτρα για αυτές τις περιοχές, δηλαδή τοπικό Lockdown.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι στις εν λόγω περιοχές, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου επεσήμανε ότι πλέον είναι ξεκάθαρο το επιδημιολογικό αποτύπωμα του Πάσχα καθώς εκτός από τα παραπάνω νησιά όπου καταγράφεται σημαντική αύξηση κρουσμάτων, στη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία καταγράφεται έξαρση νέων μολύνσεων.

«Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους», σημείωσε χαρακτηριστικά η Β. Παπαευαγγέλου και πρόσθεσε ότι «ως επί το πλείστον πρόκειται για άτομα νεαρά, τα οποία προφανώς μετακινήθηκαν από την Αθήνα ή από άλλες κεντρικές περιοχές και το μετέφεραν στις τοπικές κοινωνίες».

Η ίδια υπογράμμισε δε ότι «άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των μέτρων προστασίας».

«Όσο ανοίγουν οι δραστηριότητες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων» ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πληροφορίες από το Left

One thought on “Η Ικαρία μέσα στα νησιά που προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση

Σχολιάστε Ελεύθερα