Η Μόσχα αρνείται πως σκοπεύει να προσαρτήσει το Ντονμπάς

Ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπαθεί να προσαρτήσει το Ντονμπάς. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπήρξε απόλυτος δηλώνοντας πως η Ρωσία δεν επιθυμεί να προσαρτήσει κανέναν.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε κείμενο εντός των μελών της ΕΕ και το οποίο υποστήριζε πως η Μόσχα προσπαθεί να «ενσωματώσει de facto» τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας μέσω εκλογών και έκδοσης διαβατηρίων σε κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο που συζητά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αντισταθεί στην “ρωσική επιθετικότητα”.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε ακόμα δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η έκδοση διαβατηρίων έχει αποκλειστικά ανθρωπιστικό χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα πάντα με το Βλαντίμιρ Πούτιν, η κατάσταση γύρω από τα πολιτικά δικαιώματα στο Ντονμπάς υπερβαίνει όλα τα σύνορα.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα