Δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην Αθήνα

Σε διαδήλωση προχώρησαν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, μερικές εκατοντάδες Παλαιστινίων που ζουν στην Ελλάδα, μαζί με αριστερές οργανώσεις και αλληλέγγυους.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, και παράλληλα να καταδικάσουν την πολιτική του Ισραήλ, απαιτώντας να σταματήσει τις φονικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς.

Η προσυγκέντρωση έγινε στην Πανόρμου και ακολούθησε πορεία προς την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί μια ομάδα διαδηλωτών κινήθηκαν προς την πρεσβεία, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν, κάνοντας ρίψη και χημικών, με την ένταση να εκτονώνεται στη συνέχεια.

Σημειώνεται ότι την ίδια ώρα το θερμόμετρο παραμένει στο «κόκκινο» στη Γάζα, με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ να σφυροκοπούν τις τελευταίες ημέρες θέσεις της Χαμάς, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση απαντά με ρουκέτες. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί Παλαιστίνιοι ανέρχονται πλέον σε 53, ανάμεσά τους 14 παιδιά κα τρεις γυναίκες, ενώ κάνει λόγο για 320 τραυματισμένους.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα