Δημιουργία τριών πειραματικών σχολείων στη Σάμο

Η Σάμος είναι το μοναδικό νησί στο Αιγαίο στο επιλέχτηκαν τρία σχολεία πειραματικά, το 2ο Νηπιαγωγείο, το 2ο Δημοτικό Σάμου και 1ο Γυμνάσιο Σάμου.

Με την απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Ζέττας Μακρή, σε όλη τη χώρα δημιουργούνται συνολικά 50 νέα πειραματικά και πρότυπα σχολεία, τα οποία προστίθενται στα ήδη λειτουργούντα 62. Οι 50 σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν ως πρότυπα ή πειραματικά σχολεία από το σχολικό έτος 2021-2022.

Να σημειωθεί ότι για το νέο θεσμό των πειραματικών σχολείων, η διευθύντρια Α΄βαθμιας εκπαίδευσης εισηγήθηκε στη διοικούσα επιτροπή πειραματικών σχολείων πρόταση για τέσσερα σχολεία, το 2ο Δημοτικό στη Σάμο, το 2ο Νηπιαγωγείο Σάμου, το 1ο Δημοτικό Καρλοβάσου στην Πορφυριάδα και το 1ο Νηπιαγωγείο Καρλοβάσου.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Σάμου θεωρεί ότι θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των παιδιών, καθώς θα είναι με κλήρωση, κατηγοριοποίηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών, ενώ θα χαθούν όλες οι οργανικές θέσεις, και οι γενικότερες συνθήκες μετά τον φονικό σεισμό της Σάμου δεν το επιτρέπουν τη δεδομένη στιγμή.

«Στην Σάμο δεν υπάρχει έως σήμερα ιδρυμένο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο. Ας ενεργήσουν οι υπεύθυνοι και ας ιδρύσουν νέα Πειραματικά Σχολεία με κατάλληλες υποδομές και στελέχωση από εκπαιδευτικούς, που θα το επιλέξουν και όχι με τέτοιους τρόπους», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Αρχοντούλης.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα