Προς υλοποίηση το Λαογραφικό Μουσείο Οινουσσών

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020” LEADER  εντάχθηκε το έργο της δημιουργίας του Λαογραφικού Μουσείου Οινουσσών.

Το λαογραφικό εκθετήριο θα στεγαστεί σε ερειπωμένο ακίνητο, δωρεά στο Δήμο Οινουσσών  από την Κυριακή Ιωαν. Φράγκου, το γένος Χρήστου και Ευγενίας Λαιμού και σύμφωνα με τη μελέτη της “ΑΠΛΕΘΡΟΝ” θα αποτελεί ένα τυπικό Αιγνουσιώτικο σπίτι των μέσων του 19ου αιώνα με τοίχους από λιθοδομή, δάπεδο ισογείου, μεσοπάτωμα και οροφή ξύλινα και δίρριχτη ξύλινη στέγη με κεραμίδια.

Η συνολική του επιφάνεια είναι 127 τ.μ. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αυθεντικά στοιχεία της κατασκευής και ν’ αναδειχθεί η περιοχή πολιτιστικά, αφού βρίσκεται απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο “Γ.Χ. Λεμός” μέσα στο ιστορικό κέντρο του οικισμού, που περικλείει την εκκλησία του Αγ. Νικολάου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 477.000 ευρώ.

Το Λαογραφικό Εκθετήριο, αίτημα δεκαετιών και γενεών της Αιγνούσας, έρχεται να υλοποιήσει η Δημοτική μας Αρχή, όπως είχε προεκλογικά δεσμευθεί, αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook o Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα