Πλακιωτάκης: “Νησιωτικότητα, Θαλάσσια οικονομία, Γαλάζια Ανάπτυξη” τα στοιχεία της στρατηγικής για τα νησιά

“Το τρίπτυχο «Νησιωτικότητα, Θαλάσσια οικονομία, Γαλάζια Ανάπτυξη» συνιστά δομικό στοιχείο της εθνικής μας στρατηγικής για τα νησιά” τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο νησιωτικό χώρο, διά του οποίου προσδιορίζονται συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές, αλλά και προγράμματα χρηματοδότησης που συνδέονται με τη θαλάσσια οικονομία και τη νησιωτικότητα.

Τόνισε, επίσης, τη συνεισφορά του τομέα των θαλασσίων μεταφορών, ως ενός από τους σημαντικότερους για την Ελλάδα τομείς της γαλάζιας οικονομίας, η βιώσιμη ανάπτυξη του οποίου συνιστά εθνική προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Πορτογαλίας κ. Ricardo Serrão συμμετείχαν σε πάνελ ομιλητών με αντικείμενο την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα