Βόρειο Αιγαίο: Επτά εκπαιδευτικοί και μαθητές θετικοί στα self-test

Στις αίθουσες των σχολείων των νησιών του Βορείου Αιγαίου επέστρεψαν μαθητές και εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από τρεις μήνες τηλεκπαίδευσης.

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα self-test έδειξαν επτά εκπαιδευτικούς και μαθητές θετικούς στα σχολεία του Βορείου Αιγαίου -και συγκεκριμένα δύο εκπαιδευτικοί και ένας μαθητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λέσβο, δύο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Χίο, ένας εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σάμο και ένας εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ικαρία.

Στη Σάμο επίσης υπήρξε και ένας γονέας όπου αρνήθηκε να κάνει στο παιδί του self-test. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό έχουν υποχρέωση για 2 self-test κάθε εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Στο στρατόπεδο στην Παγανή μπορούν να μεταβαίνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές της Λέσβου -εκεί θα γίνονται rapid test ή μοριακό test σε περίπτωση που βγει θετικό το self-test.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι προετοιμαζόμασταν μία εβδομάδα και ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προδιαγραφές. Τα self-test είναι υποχρεωτικά για εκπαιδευτικούς και μαθητές όπως και η χρήση μάσκας. Χθες βράδυ υπήρξαν λίγα προβλήματα με την δήλωση των self-test στην πλατφόρμα, όμως ξεπεράστηκαν σύντομα. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή αλλά έχουμε τα όπλα με τους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, έχουμε τις πανελλαδικές εξετάσεις και θα πρέπει να στηρίξουμε τους μαθητές μας».

ΕΡΤ

One thought on “Βόρειο Αιγαίο: Επτά εκπαιδευτικοί και μαθητές θετικοί στα self-test

Σχολιάστε Ελεύθερα