Γυρίσματα ταινίας στην Ικαρία

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος γυρίζει την νέα του ταινία στην Ικαρία, μεγάλη τιμή για το νησί μας το γεγονός.  Η ταινία φέρεται να έχει τον τίτλο: «Στη χώρα που κανείς δεν ήξερε να κλαίει».

Σενάριο

Είμαστε στο 2021. Ένας Ευρωβουλευτής, Γάλλος, ξεκινάει μια περιοδεία στα μικρά νησιά του Β. Α. Αιγαίου, για μια έκθεση που πρόκειται να γράψει γι αυτά.. Τον συνοδεύουν ένας εκπρόσωπος του Ε.Ο.Τ και μια νεαρή υπάλληλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σκοπός της αποστολής είναι να ερευνηθεί ποια απ΄ αυτά τα νησιά προσφέρονται για ανάπτυξη , ώστε να μεταφερθούν οι κάτοικοι τους σε μεγαλύτερα νησιά όπου θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Στον πρώτο σταθμό όμως της περιοδείας τους βρίσκονται ξαφνικά, σ’ έναν απροσδόκητο τόπο. Οι άνθρωποι ζουν σ’ αυτόν με τούς δικούς τους νόμους, τη δική τους ηθική και τις δικές του συνήθειες. Οι επισκέπτες θα μείνουν καταρχήν άναυδοι από όλα αυτά, δεν θα πιστεύουν ότι μπορεί να συμβαίνουν, στη συνέχεια όμως θα αρχίσουν να βλέπουν τη ζωή με «άλλα» μάτια

Τι έχει πει για την Ικαρία ο γνωστός σκηνοθέτης

Στην Ικαρία βρήκα ανθρώπους αριστοκράτες, όχι σαν τους άλλους νησιώτες, ανθρώπους μοναδικούς, που δεν μπορούν με τίποτα να πουν ψέμματα. Τους διάλεξα γιατί εκείνοι είναι οι κατάλληλοι για να παίξουν στην ταινία. Και, ναι, μπορεί να μην έχουμε όρντινο στο γύρισμα, να ξεκινάμε όποτε μας κάνει κέφι.

Ο Γιώργος Πανουσόπουλος χαρακτηρίζει την ταινία που γυρίζει στην Ικαρία «μια αλλοπαρμένη κωμωδία»!

Μερικά ακόμα στοιχεία για τον σκηνοθέτη

Έχει δέκα χρόνια να κάνει ταινία, μετά την «Τεστοστερόνη» του 2004, αλλά τώρα είναι έτοιμος να ξεπορτίσει και να πάει στην Ικαρία για να γυρίσει το «Σ’ Αυτή τη Χώρα Κανείς δεν Ξέρει να Κλαίει».

Ο σκηνοθέτης γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα. Η ταινία του «Μανία» του 1985 διαγωνίστηκε στο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το «Μ’ αγαπάς;» στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

Έχει γυρίσει το  Ταξίδι του μέλιτος (1979), Οι απέναντι (1981), τη Μανία(1985), το Μ’ αγαπάς; (1988), την Ελεύθερη κατάδυση (1994), Μια μέρα τη νύχτα (2001), Τεστοστερόνη (2004).

Εμείς  ευχόμαστε η ταινία να είναι καλοτάξιδη και να δείξει στο κοινό άγνωστες πτυχές του νησιού μας.

Σχολιάστε Ελεύθερα