Ναρκωτικά με κούριερ σε δέμα με παπούτσια στη Μύρινα

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών και δισκίων, που έφτασαν στη Λήμνο μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών, σε δέμα με παπούτσια, προχώρησαν χθες στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας. Στη συνέχεια συνέλαβαν τον 23χρονο αποστολέα και την 20χρονη παραλήπτρια του δέματος, στο λιμάνι της Καβάλας, κατά την διάρκεια της επιβίβασής τους σε πλοίο με προορισμό τη Μύρινα.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας, μετέβησαν στις 5 Μαΐου, σε κατάστημα ταχυμεταφορών στη Μύρινα Λήμνου, διενεργώντας αυτοψία σε δέμα.

Κατά την αυτοψία βρέθηκαν μέσα στο δέμα, ένα ζευγάρι υποδήματα, στο ένα εκ των οποίων υπήρχε επιμελώς κρυμμένη, ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε μια διάφανη νάιλον συσκευασία, η οποία ήταν επιμελώς τυλιγμένη με δυο (2) στρώματα διαφανούς νάιλον συσκευασίας εξωτερικά, βάρους πενήντα ενός γραμμαρίων (51γρ.).

Επίσης βρέθηκαν έξι (6) καρτέλες των δέκα (10) δισκίων η καθεμιά, σύνολο εξήντα (60) δισκία, δραστικής ουσίας φθοριονιτραζεπάμης, εμπορικής ονομασίας “HIPNOSEDON”, του ενός χιλιοστόγραμμου (1mg.), επιμελώς κρυμμένα στον πάτο του δέματος, κάτω από χάρτινα περιτυλίγματα.

Παράλληλα, ο φερόμενος 23χρονος αποστολέας καθώς και η φερόμενη 20χρονη παραλήπτης του δέματος, είχαν ήδη ακινητοποιηθεί και συλληφθεί, ευρισκόμενοι προς επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, με προορισμό τη Λήμνο την 05.05.2021, στον επιβατικό Λιμένα Καβάλας, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας/ΔΙΝ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση του Ν. 4139/2013 και του Ν. 3459/2006.

Οι ανωτέρω κατείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης σε λευκή νάιλον συσκευασία, μεικτού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων και δυο χιλιοστών του γραμμαρίου (4,2γρ.), καθώς και τριάντα (30) δισκίων “HIPNOSEDON”, του ενός χιλιοστόγραμμου (1mg), ενώ κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε, πως οι ίδιοι απέστειλαν το ως άνω δέμα με τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Μύρινας, ενώ το ανωτέρω δέμα, με τις περιέχουσες ναρκωτικές ουσίες και δισκία, κατασχέθηκαν.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα