Ανησυχούν τους ειδικούς οι τοπικές εξάρσεις

Παραθέτουμε απόσπασμα από το δελτίο του Open όπου αναφέρεται ότι υπάρχει προβληματισμός στους λοιμοξιωλόγους για περιοχές όπως η Ικαρία, το Μεσολλόγι και την Μύκονο. Υπάρχει λοιπόν μια έντονη φημολογία πως τις επόμενες ώρες μπορεί στις συγκεκριμένες περιοχές να κηρυχθεί lockdown.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δείχνουν ότι την επόμενη εβδομάδα είναι πολύ πιθανόν να ανακοινωθούν ιδιαίτερα μέτρα για τις περιοχές αυτές και προφανώς για την Ικαρία. Η κατάσταση πάντως στην Ικαρία είναι ακόμα ρευστή. Θα παρακαλέσουμε τους συμπολίτες μας να μην συνωστίζονται σε μέρη όπου γίνεται έλεγχος του ΕΟΔΥ για τυχόν κρούσμα. Καταλαβαίνετε πως αν κάποιος έχει κορωνοϊό είναι πολύ πιθανόν να έχετε και εσείς τις επόμενες ημέρες. Εντωμεταξύ ο Δήμος Ικαρίας κάνει αυτό που μπορεί για τα δεδομένα του, εντατικοποίηση των ελέγχων και επίσπευση των διαδικασιών για τον μαζικό εμβολιασμό.

Τα όποια επιπλέον μέτρα και πιθανό lockdown, θα τα μάθουμε την επόμενη εβδομάδα, από τα χείλη των κυβερνητικών παραγόντων. Δεν είναι κάτι που θα αποφασίσει ούτε ο Δήμος ούτε η περιφέρεια. Προς το παρόν έχουμε 15 επίσημα κρούσματα και αναμένεται στις επόμενες ημέρες να υπάρχουν και άλλα.

Η συμμετοχή στον μαζικό εμβολιασμό έχει αυξηθεί. Τις επόμενες ώρες θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ικαρίας. Προς το παρόν συνιστούμε ψυχραιμία. Επίσης θα σας παρακαλούσαμε να αφιερώσετε 10 λεπτά από τον χρόνο σας για να δείτε σχετικές πληροφορίες για τον εμβολιασμό.

Δείτε τα όσα ειπώθηκαν στο δελτίο του open

Σχολιάστε Ελεύθερα