Σταδιακό άνοιγμα των χώρων πολιτισμού μέσα στον Μάιο

Τη σταδιακή επανεκκίνηση του πολιτισμού στα γνωστά υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυσαν πέρυσι το καλοκαίρι ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά το «πράσινο φως» που άναψε νωρίτερα η επιτροπή Λοιμωξιολόγων στις εισηγήσεις της κυβέρνησης.

Πρώτα θα ανοίξουν τις πύλες τους για επισκέπτες τα μουσεία στις 14 Μαΐου, μαζί δηλαδή με το άνοιγμα του τουρισμού.

Σειρά, στις 21 Μαΐου παίρνουν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75%, ενώ από 28 Μαΐου ξεκινούν εκ νέου οι μουσικές και θεατρικές παραστάσεις σε ανοιχτα θέατρα, μόνο για καθήμενους.

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας ενίσχυσης. «Από το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων που ήδη τρέχει κοιτάζουμε να βοηθήσουμε οικονομικά στην προμήθεια εξοπλισμού όπως οι πύλες θερμομέτρησης και ο εξαερισμός αλλά και να δούμε θέματα σχετικά με το κεφάλαιο κίνησης ακόμα και κίνητρα για το κοινό για να πάει να παρακολουθήσει παραστάσεις και συναυλίες και παράλληλα να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με τον κλάδο μία διαφημιστική εκστρατεία στην οποία θα λέμε ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής», είπε μεταξύ άλλων.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχολιάστε Ελεύθερα