Παραδίδεται από τον Ν. Μηταράκη στο Δήμο Μυτιλήνης η δομή στον Καρά Τεπέ

Αυτή την ώρα παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη  σε εξέλιξη είναι  η παράδοση στον Δήμο Μυτιλήνης του χώρου φιλοξενίας αιτούντων άσυλο που λειτουργούσε, μέχρι πρότινος, ο Δήμος  σε συνεργασία με ΜΚΟ στον Καρά Τεπέ. Ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για σκοπούς του Δήμου.

Είναι μια κίνηση που είχε προαναγγελθεί εδώ και πολύ καιρό και αναμενόταν μετά και την μεταφορά των τελευταίων 680 φιλοξενουμένων στη δομή στο Μαυροβούνι της Λέσβου και σε δομές της ενδοχώρας.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι μια απόδειξη της συνεχιζόμενης προσπάθειας για την αποσυμφόρηση των νησιών στην πράξη, και δη εν προκειμένου της Λέσβου, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, στο νησί διαμένουν 7.200 αιτούντες άσυλο, από 21.000 τον περασμένο Μάρτιο. Οι αφίξεις έχουν μειωθεί κατά 93% το τελευταίο 12μηνο και συγκεκριμένα 2.215 αφίξεις έναντι 31.957 το 12μηνο 2019 – 2020.

Να διασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων που απασχολούνταν στη Δομή αλλά και την χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Πάρκου Κυκλοφορικής Αγωγής και του περιβάλλοντος χώρου που κάλυπτε η δομή, ζητά από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης.

ΕΡΤ

One thought on “Παραδίδεται από τον Ν. Μηταράκη στο Δήμο Μυτιλήνης η δομή στον Καρά Τεπέ

Σχολιάστε Ελεύθερα