Σεισμός Σάμου:Η επόμενη μέρα

Γράφει ο Ιωάννης Σπιλάνης

Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία των κατοίκων της Σάμου για όσα δεν γίνονται εδώ και 6 μήνες και αφορά τόσο την αποζημίωση και την αποκατάσταση των ζημιών σε κατοίκους και επιχειρήσεις όσο και ανυπαρξία του οποιοδήποτε σχεδιασμού και στρατηγικής για την ανασυγκρότηση του νησιού, διοργανώσαμε στις 22 Απριλίου 2021 μια συζήτηση με τίτλο «Σεισμός Σάμου: η επόμενη μέρα».

Στη συζήτηση έκαναν εισηγήσεις οι κ.κ.

  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ τ. Δήμαρχος Καλαμάτας, τ. Υπουργός και Πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ
  • ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑΣ Αρχιτέκτονας και Καθηγητής ΕΜΠ και
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΝΤΟΜΑΣ Μηχανικός και τ. Συντονιστής σεισμού της Λέσβου.

Την συζήτηση συντόνισε ο καθ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ και Επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών.

Στη συζήτηση εκτός των εισηγητών παρενέβησαν:

  • οι βουλευτές Σάμου Στ. Στεφανάδης και Χίου Α.Μιχαηλίδης
  • οι δήμαρχοι της Α & Δ. Σάμου Γ.Στάντζος & Α.Λυμπέρης
  • οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Βαθέως Στ.Σειρλής, Καρλοβάσου Μ.Νικολού, Κοντέικων Στ.Παγωνδιώτης, Σαμίων Δ.Βογιατζής
  • ο τοπικός συντονιστής για το σεισμό Θ.Θαλασσινός
  • ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Γ.Πνευματικάκης
  • οι εκπρόσωποι των Εφορειών Νεοτέρων Μνημείων Μ.Φράγκου & Αρχαιοτήτων Α.Ξανθός
  • οι εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων Π.Κωνσταντινίδης, Κ.Αμουργιανός, Μ.Κάρλας, Α.Σταθακιός, Μ.Νικολάρα και Γ.Αργυρούδη   

Η συζήτηση διεξήχθη στο ΖΟΟΜ με ταυτόχρονη αναμετάδοση στη σελίδα της Συμπαράταξης Πολιτών του Βορείου Αιγαίου στο Facebook και βιντεοσκοπήθηκε. Το video αυτό μπορείτε να το βρείτε στην σελίδα της Συμπαράταξης Πολιτών στο FB.

Σε συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας και με την ευγενή προσφορά του κ. Βασίλη  Τεντόμα δημιουργήσαμε ένα έντυπο με τα πιο ουσιαστικά σημεία που χρειάζεται να προσέξει κάποιος ο όποιος έχει οίκημα που έχει πληγεί από το σεισμό. Δημιουργήσαμε ένα έντυπο με χρήσιμες πληροφορίες το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα μας, ενώ μπορείτε να ακούσετε τις οδηγίες στο παραπάνω βίντεο. Ο κ. Τεντόμας προσφέρθηκε να λύσει όποιες άλλες απορίες έχετε επικοινωνώντας μαζί του στο τηλέφωνο 6946795696 σε ώρες γραφείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΕΦΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ 2021  

Πέρα του παραπάνω υλικού παρατίθενται και οι αποφάσεις της περιφέρειας

Η Συμπαράταξη πολιτών ζητάει την ενεργοποίηση της Επιτροπής που έχει συσταθεί για να δώσει σάρκα και οστά σε όσα συζητήθηκαν στην εκδήλωση.

Ο αγώνας για τη Σάμο θα έχει διάρκεια και οφείλουμε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε ώστε το νησί να γίνει ξανά ελκυστικό για κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες.

Σχολιάστε Ελεύθερα