Δήμος Ικαρίας: Αίτημα για αποστολή επικουρικού κινητού κλιμακίου ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ για διενέργεια τεστ covid-19

Ο Δήμαρχος Ικαρίας έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, όπου ζητάει την αποστολή επικουρικού κινητού κλιμακίου ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ για διενέργεια τεστ covid-19. Ο δήμαρχος Ικαρίας κοινοποιεί στον κύριο Αρκουμανέα και σχετικά έγγραφα με το ίδιο αίτημα, δηλαδή το Αίτημα του για διεξαγωγή τεστ Covid-19 στις Πύλες Εισόδου της Νήσου Ικαρίας και το Αίτημα του Δήμου Ικαρίας για εντατικοποίηση ελέγχων κι επίσπευση εμβολιασμού των κατοίκων του νησιού.

Η επιστολή του Δημάρχου που κοινοποιείται και στον βουλευτή Σάμου έχει ως εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,

Δεδομένης της έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 στο Δήμο Ικαρίας, επανέρχομαι με τρίτη κατά σειρά επιστολή, αιτούμενος την άμεση αποστολή δεύτερου κινητού κλιμακίου Κ.Ομ.Υ -ΕΟΔΥ σε όλη την επικράτεια του Δήμου για τη διεξαγωγή Rapid Test ανίχνευσης Covid-19 με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Επισημαίνεται δε ότι η Ικαρία είναι ένα ακριτικό νησί με μεγάλη έκταση και διάσπαρτους οικισμούς κι ως εκ τούτου η μοναδική κινητή ομάδα ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο νησί μας αδυνατεί να καλύψει τάχιστα το σύνολο των χωριών και το πλήθος των κατοίκων που θα σπεύσουν να εξεταστούν λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί με την αιφνίδια έκρηξη κρουσμάτων.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο μαζικός εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων του νησιού και για το λόγο αυτό σας καλώ να επικουρήσετε και να ενισχύσετε αυτήν την προσπάθεια ικανοποιώντας άμεσα το αίτημά μας, ώστε με την ασφάλεια και την εγγύηση του ΕΟΔΥ να προστατευθούν οι κάτοικοι της Ικαρίας και να επιτευχθεί ένα τείχος ανοσίας στο νησί μας.

Από πλευράς μας, δεσμευόμαστε να παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια, ώστε να διευκολυνθεί το σημαντικό έργο σας.

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑΣ


Συμπληρωματικά να ανακοινώσουμε ότι στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην Ικαρία, γεγονός πολύ ενθαρρυντικό. Η επιστολή του Δημάρχου που αφορά την διεξαγωγή τεστ στις πύλες εισόδου δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2021, δηλαδή 3 μήνες πριν.

One thought on “Δήμος Ικαρίας: Αίτημα για αποστολή επικουρικού κινητού κλιμακίου ΚΟΜΥ-ΕΟΔΥ για διενέργεια τεστ covid-19

Σχολιάστε Ελεύθερα