Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας στις κινητοποιήσεις της Εργατικής πρωτομαγιάς

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας σε ανακοίνωσή του καλεί όλους και όλες στην απεργία και τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά την Πέμπτη 6 του Μάη στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία του Αγ.Κηρύκου.

Όπως αναφέρει, η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021.

«Ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία δεν πρόκειται να επιτρέψουν στην κυβέρνηση της Ν.Δ. να διαλύσει τις κατακτήσεις ενός αιώνα και να μας οδηγήσει στην πλήρη επικράτηση της εργασιακής ζούγκλας» αναφέρει η ανακοίνωση ενώ καλεί του ς εργαζόμενους στο νησί να παλέψουν όλοι μαζί με ενότητα και αλληλεγγύη για το δικαίωμα στην εργασία με ανθρώπινους όρους και αξιοπρεπή αμοιβή. Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειάς τους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας κλείνει ως εξής:

«Στις 6 του Μάη οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλοι και όλες, τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και στέλλουμε ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην τολμήσει να φέρει το αντεργατικό έκτρωμα στη Βουλή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στην κατάργηση του Οκταώρου και στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σχολιάστε Ελεύθερα