Δύο συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στη Μυτιλήνη

Για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών συνελήφθησαν χθες στη Μυτιλήνη δυο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, βρέθηκαν στην κατοχή του 24χρονου, αλλά και σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του 23χρονου και κατασχέθηκαν, τρεις συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης τύπου «skunk», συνολικού βάρους -35- περίπου γραμμαρίων, δύο  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών και  το χρηματικό ποσό των -1.050- ευρώ.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των συλληφθέντων, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των -3.550- ευρώ, τρία  κινητά τηλέφωνα,  σιδερογροθιά, δεκαεννέα  κροτίδες και  πλήθος κενών νάιλον συσκευασιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «KÜLLO», σε υπαίθριο χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης, κρύπτη (καβάτζα) που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, τύπου «skunk», βάρους -551- γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά, τα οποία κατείχαν από κοινού οι συλληφθέντες προορίζονταν για διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα