Ζαχαριάδης: Μείωση της φορολογίας μετά την ανάπτυξη της οικονομίας

Στα πλάνα της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της οικονομίας, η οποία θα δώσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για τον εξορθολογισμό της φορολογίας αναφέρθηκε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι να αισθανθεί δικαιωμένη στα επιμέρους αλλά στην γενική εικόνα, στη συνισταμένη. Επιδιώκουμε με τη λήξη της θητείας το 2019 τα πολλά μικρά επιμέρους να έχουν συνδεθεί σε ένα μεγάλο «καλύτερο» για την κοινωνία, την οικονομία, τη χώρα. Είναι σημαντική ανάσα και το κοινωνικό μέρισμα και η έκτακτη βοήθεια στους νέους, που κάποιοι βιάστηκαν να τη χαρακτηρίσουν λαϊκισμό και φιλοδώρημα. Βεβαίως δεν λύνουν το πρόβλημα, βεβαίως η λύση είναι στην ανάπτυξη, τη δημιουργία καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας» δήλωσε στην kontra news ο κ. Ζαχαριάδης, συμπληρώνοντας πως «η ανάπτυξη της οικονομίας θα δώσει μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο και για τον εξορθολογισμό της φορολογίας και για ποιοτικότερο και στοχευμένο κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας, που η ρημαγμένη χώρα μας το έχει ανάγκη».

Ο κ. Ζαχαριάδης υπογραμμίζει πως η οικονομία όχι απλά αποδίδει σε μακροοικονομικό επίπεδο αλλά περνάει με άνεση τον πήχη. «Η λήξη των μνημονίων σηματοδοτεί την λήξη της σκληρής και πολλές φορές στραγγαλιστικής επιτροπείας και την μετάβασή μας σε καθεστώς εποπτείας σε ανάλογα πρότυπα, υπολογιζόμενης της οικονομικής μας κατάστασης, με τις χώρες που ήταν σε μνημόνια και βγήκαν ή ήταν κοντά στη μνημονιακή γραμμή. Με την πάροδο του χρόνου και τη βελτίωση της οικονομίας και η εποπτεία θα χαλαρώσει περαιτέρω. Ήδη έχουμε το γενικό περίγραμμα ρύθμισης του χρέους. Μέχρι και το τέλος του προγράμματος θα γίνει ότι χρειάζεται για να αναδιαρθρωθεί το προφίλ του χρέους και να μοιάζει με τα χρέη των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν υψηλό αλλά διαχειρίσιμο χρέος» συμπλήρωσε.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις θέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως «οι θέσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ δεν είναι ίδιες, αλλά είναι δυστυχώς συγκλίνουσες», ενώ στην ερώτηση αν το 2018 θα είναι εκλογική χρονιά ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε πως «αν παίζεται στοίχημα σας προτείνω να ποντάρετε στο 2019».

Το Βήμα

Σχολιάστε Ελεύθερα