Φάρμακο κατά του κορωνοϊού δοκιμάζεται στην χώρα μας

Ένα νέο φάρμακο για τον κορωνοϊό ξεκινά κλινικές δοκιμές στην χώρα μας. Ο Ισραηλινός Ναντίρ Αρμπέρ, που το ανακάλυψε, συνάντησε σήμερα τον πρωθυπουργό. Προς το παρόν το φάρμακο θα δοκιμαστεί στα νοσοκομεία Αττικόν και Σωτηρία ενώ ήδη έχει δοκιμαστεί σε 35 άτομα στο Ισραήλ με ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Ο δημιουργός του φαρμάκου Nadir Arber με τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που έγινε σήμερα (ΕΡΤ)

Το φάρμακο είναι σε στάδιο δοκιμών και θα τεσταριστεί η δράση του στα εν λόγω νοσοκομεία και αποκλειστικά στη χώρα μας. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο δημιουργός του εαν τα αποτελέσματα είναι καλά, τότε θα έχουμε ένα φάρμακο για τον κορωνοϊό αποτελεσματικό, όπου θα χρησιμοποιηθεί και για την παρόν πανδημία αλλά και για όποια μετάλλαξη του Ιού προκύψει στο μέλλον.

Ο καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι

“Μέχρι στιγμής δώσαμε το φάρμακο σε 35 ασθενείς στο Ισραήλ και σε άλλους στο Κέντρο μου εκτός πρωτοκόλλου και σε όλες τις περιπτώσεις το φάρμακο ήταν ασφαλές και μας δίνει ελπίδες ότι είναι αποτελεσματικό”.

Το EXO-CD24 όπως ονομάζεται είναι εισπνεόμενο. Στη χωρά μας θα χορηγηθεί σε νοσηλευόμενους ασθενείς, με ενδιάμεσης βαρύτητας, λοίμωξη Covid-19. Το φάρμακο δρα απευθείας στους πνεύμονες, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες, και καταπολεμά τη λεγόμενη “καταιγίδα κυτταροκινών”, που θεωρείται υπεύθυνη για τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσιάζουν πολλοί ασθενείς με Covid-19 και καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους.

“Δίνοντας το εισπνεόμενο πάει το φάρμακο κατευθείαν στην ‘καταιγίδα’ μέσα μας για να μειώσει και να εμποδίσει την ‘καταιγίδα κυτταροκινών’ και να οδηγήσει στην υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος” τόνισε ο κ. Αρμπέρ

Πρόσθεσε ότι: “Πρέπει να επιστρέψει η ζωή μας στην κανονικότητα της. Πιστεύω ότι οι εμβολιασμοί είναι σημαντικοί. Έρχομαι από το Ισραήλ που έχει επιτύχει σε αυτούς, την ίδια στιγμή όμως χρειαζόμαστε το φάρμακο για την περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν θα είναι πλέον αποτελεσματικός λόγω των νέων μεταλλάξεων”.

Ο πρωθυπουργός κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του Σωτήρη Τσιόδρα συναντήθηκαν στο πρωθυπουργικό μέγαρο όπου συζητήθηκαν και ευρύτερα θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Σχολιάστε Ελεύθερα