Γεννηματά: Με τα μέτρα δεν στηρίζονται οι μικρομεσαίοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες

Τα μέτρα κυβέρνησης που αφορούν την οικονομία, οι σχεδιασμοί για νέο εργασιακό νόμο και η λειτουργία του Δημοσίου ήταν τα θέματα που συζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σε τηλεδιάσκεψη που είχαν την Μεγάλη Δευτέρα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αρμόδιοι βουλευτές για τη Δημόσια Διοίκηση και την Εργασία, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης.

Σε δηλώσεις της μετά το τέλος τής τηλεδιάσκεψης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως με τα μέτρα της κυβέρνησης δεν στηρίζονται αποτελεσματικά οι μικρομεσαίοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες αλλά αντίθετα διευρύνονται οι ανισότητες σε βάρος τους και εις βάρος των εργαζομένων.

«Όχι μόνο δεν εγγυάται την ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά μεγαλώνει τον κίνδυνο για λουκέτα και μαζική ανεργία», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε πώς οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν για πολλούς μήνες να ζουν με 534 ευρώ και τώρα αντιμετωπίζουν και μια πρωτοφανή επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Μετά την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, έρχονται η “επιχείρηση” κατάργησης του 8ωρου, οι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και η αμφισβήτηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που προβλέπει ο Ν/ 1264/82», προσέθεσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξοφλεί προεκλογικά της γραμμάτια προς τη μεγάλη εργοδοσία» καθώς «προωθεί το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας».

«Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται δυναμικά απέναντι σε αυτή την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης μέσα και έξω από τη Βουλή» σημείωσε.

Newsbeast

Σχολιάστε Ελεύθερα