“Η κρίση του μεταναστευτικού θέλει λύσεις” τονίζει το πολιτικό γραφείο του Ν. Μηταράκη

Στο κάλεσμα για κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα αιρετών και κατοίκων, καθώς και των όμορων κοινοτήτων στην περιοχή του Θόλους, όπου το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σχεδιάζει τη δημιουργία Νέας Δομής, απαντά του πολιτικό γραφείο υπουργού, Νότη Μηταράκη, που σχολιάζει τη συνέντευξη τύπου που έδωσαν.“Η Συντονιστική – αναφέρει – που αποτελείται και εκφράζει παρατάξεις της Δημοτικής Αντιπολίτευσης και στελέχη κομμάτων της Αριστεράς, μίλησε σήμερα για τα παγκόσμια πολιτικά δεδομένα, για τους πολέμους και τις διεθνείς ανισότητες.

Παρατάξεις που παλιότερα στήριζαν την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, μίλησαν για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο όμως ακόμα βρίσκεται σε αρχικά στάδια διαπραγμάτευσης. Ξεχνώντας ότι το σημερινό καθεστώς, του Κανονισμού του Δουβλίνου, οδήγησε στην κρίση στα νησιά μας.

Μίλησαν ουσιαστικά οραματιζόμενοι μια πολιτική ανοικτών συνόρων, ώστε να αυξηθούν οι ροές προς τα νησιά μας, όπως δηλαδή έγινε το 2015. Και με ταχείς μεταφορές μετά στην ενδοχώρα των αυξημένων ροών, ως αποτέλεσμα των προτάσεών τους. Με τις επιπτώσεις που όλοι θυμόμαστε. Κουβέντα για ενίσχυση των απελάσεων, αφού δεν συνάδουν με την λογική τους. Ούτε καν αναφορά στην ανάγκη ισχυρής και αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων”.

Χωρίς να γίνει αναφορά στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής του Θόλους, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στη συνέντευξη τύπου, το δελτίο τύπου από το πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη καταλήγει: “Αλλά εμείς ως χώρα και ως Χίος βιώνουμε μια κρίση και η κρίση θέλει λύσεις. Πλέον μιλάμε με σαφή αποτελέσματα, στην μείωση των ροών, την αποσυμφόρηση των νησιών, την διαχείριση της πανδημίας στις δομές. Η ΒΙΑΛ πλέον για πρώτη φορά δεν έχει υπεράριθμους και σαφώς συνεχίζεται η περαιτέρω μείωση του αριθμού των διαμενόντων. Τέλος, σαφώς ο κ. Μηταράκης ποτέ δεν μίλησε για επικείμενη παρέμβαση ΜΑΤ, στην πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. Δυστυχώς, εσκεμμένα, ομιλητές επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τη συνέντευξή του. Ας ψάξουν αλλού για υποκινητές βίας”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα