Σάμος : Διαμαρτυρία εργαζομένων στον τουρισμό

Εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία και επισιτιστικά επαγγέλματα συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Πυθαγόρα διαδηλώνοντας για τα τεράστια προβλήματα του κλάδου  θέτοντας τις διεκδικήσεις τους.

Την συγκέντρωση άνοιξε η Ρίτα Καρβούνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Σάμου, η οποία αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν συνολικά οι εργαζόμενοι, την επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα με αποκορύφωμα το νέο «αντεργατικό νομοσχέδιο που έρχεται να επιβάλει την 10ωρη δουλειά, την αύξηση των υπερωριών και νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση».

Την κεντρική ομιλία έκανε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό, Μαρία Αξιώτη, κάνοντας από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο και γνωστό στη σαμιώτικη κοινωνία ότι ένα κομμάτι της που ζει και έχει στηρίξει το νησί και τον τουρισμό εδώ και πολλές δεκαετίες είναι εδώ κι ενάμιση χρόνο άνεργο και χωρίς καμία διαβεβαίωση για το εάν, πότε και με τι όρους θα εργαστούμε τη νέα σεζόν.

Στη συνέχεια επισήμανε το κύριο αίτημα του κλάδου αυτήν την στιγμή που δεν είναι άλλο από το να γυρίσουν όλοι οι συνάδελφοι της στη δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Η ομιλία έκλεισε με κάλεσμα προς τους συναδέλφους σε τοπικές συσκέψεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα αλλά και για συμμετοχή στην Πρωτομαγιάτικη 24ωρη απεργία που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάη όπως έχει εξαγγείλει και το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Μία ιστορική απεργία όπου η εργατική τάξη θα δώσει τη μάχη της ενάντια στις ανατροπές του αιώνα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας!

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα