Απορίας άξιον: Συντήρηση του βιολογικού Αρμενιστή

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης, χημικός, κάτοικος και φίλος της Ικαρίας

Ο Δήμος Ικαρίας ανακοίνωσε τον συνοπτικό διαγωνισμό για την συντήρηση και αναβάθμιση του υφιστάμενου ανύπαρκτου βιολογικού καθαρισμού του Αρμενιστή έναντι του ποσού των 74.400€.

Τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, στη χώρα αυτή βαπτίζουμε βιολογικό μια δεξαμενή που κάνει τα λύμματα αλοιφή και τα πετάει στη Θάλασσα, μέσα μάλιστα σε οικισμό. Είναι απορίας άξιον λοιπόν που αποσκοπεί αυτός ο διαγωνισμός. Το καλοκαίρι οι λουόμενοι στην ευρύτερη περιοχή του Αρμενιστή ένοιωσαν την μπόχα του δήθεν βιολογικού, που θα πρέπει να διευκρινήσω ότι δεν ευθύνεται η παρούσα δημοτική αρχή για αυτόν.Η δεξαμενή διύλησης λυμμάτων, γιατί περί αυτού πρόκειται, είχε δημιουργηθεί αρκετά χρόνια πίσω. Ο βιολογικός αυτός πρέπει να κλείσει, βασικά έπρεπε ήδη να είχε κλείσει.

Αντί αυτού δίνουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την συντήρησή του. Οι κάτοικοι της περιοχής νομίζω πως πρέπει να εξεγερθούν, είναι απαράδεκτο. Με μια απλή καταγγελία στο υπουργείο περιβάλλοντος κλείνει αυτόματα αν και αν ήταν σοβαρή η δημοτική αρχή θα έπρεπε να τον είχε κλείσει ήδη από μόνη της χωρίς να περιμένει ούτε τη δικαιοσύνη ούτε τους κατοίκους, είναι απλή λογική.

Ο Πραγματικός βιολογικός καθαρισμός λειτουργεί κάπως έτσι, αυτό είναι απλά είναι ένα μίξερ στην άκρη μιας αποχέτευσης. Τους ορισμούς των πραγμάτων πρέπει να τους δίνουμε όπως είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Δεν μπορούμε να βαπτίσουμε το κρέας ως ψάρι, άρα δεν μπορούμε το ιμιτασιόν λυμματοστάσιο να το βαπτίσουμε βιολογικό καθαρισμό. Δεν θέλω να κάνω περαιτέρω σχόλια οι νοήμονες καταλαβαίνουν τι γράφω.

Σχολιάστε Ελεύθερα