Οι πρώτοι γερμανοί τουρίστες στην Ικαρία

Από τη Σύνταξη

Πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό μέσω των κοινωνικών δικτύων ενημέρωσης ότι ένα οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών τουριστών εγκαταστάθηκε σε ξενοδοχείο στον Αρμενιστή Ικαρίας. Μοιραία προκλήθηκε αναστάτωση και φόβος για την υγειονομική ασφάλεια του νησιού, μάλιστα το γεγονός οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ Ικαρίας να βγάλει και ανακοίνωση για το θέμα. Εντέλει ένα δημοσίευμα του kedenews έρχεται να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Πρώτον οι αλλοδαποί είναι Γερμανοί σε ένα crash τεστ για τον Ελληνικό τουρισμό, άλλωστε είχαν αναφερθεί από τον υπουργό τουρισμό ότι θα υπάρξουν πολλά τέτοια πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, 14 Μαΐου λένε, η απόφαση δεν έχει αλλάξει. Στο δημοσίευμα μάλιστα φαίνεται και μια συνέντευξη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Δημήτρη Ρήγα, που φιλοξένησε τους επισκέπτες. Από όσα λέει ο ιδιοκτήτης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους φιλοξενούμενους τουρίστες στο νησί μας. Προφανώς βέβαια οι Ικαριώτες είναι φιλόξενοι και εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα τέτοιο ως προς τους ανθρώπους, ωστόσο οι επιφυλάξεις που αφορούν τον τουρισμό στο νησί μας και γενικότερα, είναι εύλογες. Δεν βιαζόμαστε να κρίνουμε αλλά από όσα είδαμε το περσινό καλοκαίρι κρατάμε και μια πισινή που λέμε λαϊκά.

Ο Ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου πάντως δήλωσε τα εξής:

«Οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν μία διαδικασία, δηλαδή να έχουν κάνει test και να έχουν δηλώσει προορισμό. Αν προορισμός τους είναι η Ικαρία τότε μπορούν να πετάξουν για Αθήνα και από εκεί για το νησί.

Ήρθαν σε δύο ομάδες και έκαναν και rapid τεστ από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ στο αεροδρόμιο και από εμάς στο ξενοδοχείο αν και δεν είμασταν υποχρεωμένοι. Επιπλέον, έπρεπε να καθίσουν μία εβδομάδα σε καραντίνα, αλλά εμείς του ζητήσαμε να καθίσουν δύο εβδομάδες καραντίνα κάτι που το δέχτηκαν. Οπότε δεν θα βγει κανείς από το ξενοδοχείο για δύο εβδομάδες»

Σχολιάστε Ελεύθερα