Ξεπέρασαν τις 50.000 οι Τούρκοι που προτίμησαν τη Σάμο για διακοπές

Γράφει ο  Μαρίνος Γκασιάμης για το newsbeast

Ξεπέρασε το 300% η αύξηση των τουριστών από την Τουρκία, στο νησί της Σάμου, το χρονικό διάστημα του 2017, σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, ενώ πλήθος οικογενειών από τη γειτονική χώρα το επέλεξαν για το ρεβεγιόν.

Είναι χαρακτηριστική η σχετική ανακοίνωση στην οποία σημειωνόταν: «Ο Δήμος Σάμου καλωσορίζει με μεγάλη χαρά τους επισκέπτες από την Τουρκία που επέλεξαν το νησί μας για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στο Βαθύ και τον Άγιο Κωνσταντίνο.

Είναι ακλόνητη πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων με τους πολίτες της γείτονος χώρας αποτελεί τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο  για να αμβλύνονται  διαφορές και να οικοδομούνται  σχέσεις φιλίας και συνεργασίας.

Οι Τούρκοι επισκέπτες συνεισφέρουν σημαντικά στην τοπική οικονομία και η παρουσία τους εδώ συνιστά την καλύτερη διαφήμιση για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, την ασφάλεια και την υποδειγματική φιλοξενία που προσφέρει η Σάμος στον τομέα του τουρισμού.

Ο Δήμος Σάμου έχει ως έχει συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία στο νησί μας, με τη μεγαλύτερη έμφαση να έχει δοθεί στη διατήρηση του καθεστώτος της «ημερήσιας βίζας», που, με συντονισμένες προσπάθειες και συνεχείς παρεμβάσεις στα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά όργανα πέτυχε μαζί με τους υπόλοιπους δήμους  να διατηρηθεί για το 2017. Η συντονισμένη προσπάθεια  και στρατηγική μας θα συνεχιστεί και το 2018!»

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο newsbeast.gr, ο δήμαρχος του νησιού, Μιχάλης Αγγελόπουλος, οι τούρκοι που έφτασαν στη Σάμο κατά την διάρκεια του χρόνου ξεπέρασαν τις 50.000, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 12.000.

«Για ακριβή ποσά δεν υπάρχουν στοιχεία, το σημαντικό είναι πως από τις 12.000-13.000 επισκέπτες που είχαμε πέρυσι, φέτος ακουμπήσαμε και ξεπεράσαμε τις 50.000. Αυτό οφείλεται και στην εξασφάλιση της παράτασης του προσωρινού συστήματος για την βίζα, διευκόλυνση παροχής βίζας στους επισκέπτες. Μιλάμε δηλαδή για πάνω από 300% αύξηση. Επίσης το καλό είναι ότι επειδή οι Τούρκοι επισκέπτες με τις οικογένειές τους δεν είναι all inclusive με το βραχιολάκι, άρα διαχέεται η παρουσία τους στην αγορά και δημιουργούν μια θετική αναμονή-προσμονή για τους κατοίκους που τους περιμένουν στο Βαθύ, στο Καρλοβασι και στο Πυθαγόρειο. Το ρεβεγιόν που έκαναν σε μαγαζί στον Άγιο Κωνσταντίνο ήταν με 350 άτομα. Το μαγαζί αυτό τέτοια εκδήλωση είχε χρόνια να δει. Επίσης επειδή είναι για λίγο ξοδεύουν. Δεν είναι για μια βδομάδα, δέκα μέρες…

Η Σάμος μετείχε μέσω των επιμελητηρίων, της ένωσης ξενοδόχων και τον σύλλογο ενοικιαζομένων στην έκθεση που έγινε στη Σμύρνη και περιμένουμε έτσι κόσμο όλο τον χειμώνα και με προσδοκία την περίοδο του Πάσχα να αρχίσει η τακτική συγκοινωνία με τις καθημερινές για διήμερο αφίξεις που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του νησιού».

Σχολιάστε Ελεύθερα