Ο Γεωργιάδης υπερασπίζεται τη συμφωνία των Πρεσπών

Από τη Σύνταξη

Ναι αγαπητοί μας φίλοι είναι αλήθεια, δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκαλεί προδότη όποιον δεν ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, είναι άλλωστε κοντά και η ώρα που θα δούμε τις 158 συγνώμες των μακεδονομάχων. Τώρα λοιπόν το μόνο που μένει είναι να δούμε τον Άδωνι ή τους φίλους του κινήματος των Μακεδονομάχων να μας κουνάν την συμφωνία των πρεσπών και να λένε αν δεν ήμασταν εμείς αυτή η συμφωνία δεν θα γινόταν ποτέ.

Να πούμε απλά ότι το 2018 με αρθρογραφία που υπάρχει στο παρόν ιστολόγιο υπερασπιστήκαμε σθεναρά την συμφωνία των πρεσπών και η θέση μας είναι ίδια και απαράλλακτη. Ο Άδωνις όμως τι έλεγε τότε και λίγο αργότερα, ας θυμηθούμε.

2019: H Συμφωνία των Πρεσπών θα επιφέρει αστάθεια στα Βαλκάνια

Αυτή η συμφωνία δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα και οι σχέσεις μας θα είναι χειρότερες, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν τις προκλήσεις και ο ελληνισμός δεν θα μπορεί να το ανεχθεί, θα υπάρξει αρνητικό κλίμα στην Ελλάδα και αστάθεια στα Βαλκάνια.Όταν έρθει ο Ζάεφ στην Ελλάδα θα γράφουν τα super «πρωθυπουργός Μακεδόνων», θα πρέπει εγώ να δεχθώ για την υπόλοιπη ζωή μου ότι Μακεδόνες είναι αυτοί κι όχι εγώ που είμαι από το Αμύνταιο της Φλώρινας;

2019:Ρίγος συγκίνησης στην εκδήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι στην εκδήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν τουλάχιστον 4.000 συγκεντρωμένοι έψαλλαν όρθιοι το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε μια τεράστια συγκέντρωση, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος, όπου παρέστησαν δεκάδες βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Και ιδού το ντοκουμέντο

Και τώρα εν έτει 2021 ο Άδωνις απευθυνόμενος στον Βελόπουλο παρακαλώ είπε τα εξής:

«Κύριε Βελόπουλε, θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του πατρός σας», ανέφερε αρχικά και συνέχισε «αναφερθήκατε με πολύ στόμφο στην στάση της Νέας Δημοκρατίας, περί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλη σας η κριτική θα ήταν έντιμη αν ήταν αληθινή. Φαντάζομαι YouTube έχετε, μπορείτε να κάνετε τώρα ένα Google Search, την ομιλία μου στο Βελλίδειο, προσκεκλημένος της Βεργίνας τηλεοράσεως, πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετά από ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, ενώπιον 2500 ανθρώπων. Όπου μου ετέθη το ερώτημα, εάν δεν τα καταφέρουμε και ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και είστε κυβέρνηση τι σκοπεύετε να κάνετε; Θα δείτε στο βίντεο να λέω ενώπιον 2500 ανθρώπων, με πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα και πολύ οξυμένα τα πνεύματα τότε, ότι εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο καθίσταται διεθνής συμφωνία και η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται αν είναι κυβέρνηση να την τηρήσει απαρέγκλιτα», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην συνέχεια ανέφερε: «Μάλιστα μόλις το είπα από κάτω έγινε και μια πολύ μεγάλη φασαρία. Ευτυχώς επικράτησαν οι ψυχραιμότερες σκέψεις και τους εξήγησα το μείζον: ότι πατριωτισμός δεν είναι να κάνεις και να υπόσχεσαι τα ευχάριστα. Πατριωτισμός είναι να υπηρετείς την αλήθεια και το εθνικό συμφέρον. Όποιος αμφισβητήσει την Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την κύρωσή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο, δωρίζει το όνομα Μακεδονία σκέτο στα Σκόπια. Όποιος υπόσχεται, όποιος, δεν λέω εσείς προσωπικά, ότι δύναται να το πράξει, είναι ψεύτης και απατεώνας. Διότι το Διεθνές Δίκαιο είναι πολύ πάνω από τους νόμους του ελληνικού κράτους. Δεσμεύει τα κράτη και κανένα κράτος δεν μπορεί να το παραβιάσει χωρίς συνέπειες. Η Νέα Δημοκρατία λοιπόν, προ των εκλογών, μέσα στην μεγαλύτερη κρίση που περνούσε τότε η Ελλάδα, έδωσε έναν έντιμο αγώνα, να μην περάσει η Συμφωνία. Δυστυχώς πέρασε από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Όπως είπαμε όλοι στις ομιλίες μας τότε, εάν αυτή η συμφωνία ψηφιστεί, δεν υπάρχει κανένας διεθνώς νόμιμος τρόπος να ακυρωθεί…», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ιδού όσα λέει από το 2ο λεπτό και μετά

Κύριε Γεωργιάδη Καλωσήρθατε στην πραγματικότητα, τα υπόλοιπα ας τα κρίνουν αυτοί που σας ψήφισαν.

Σχολιάστε Ελεύθερα