Γ. Μπουρνούς: Οι εποχικοί πυροσβέστες δικαιούνται περισσότερα

Συνάντηση με το Σωματείο Συμβασιούχων Εποχικών Πυροσβεστών Νομού Λέσβου είχε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Στη Λέσβο και τη Λήμνο υπηρετούν σήμερα 43 και 16 συμβασιούχοι εποχικοί πυροσβέστες αντίστοιχα, που προσλήφθηκαν μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ τον Μάιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020, ενώ πανελλαδικά, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 2500 εργαζόμενους.Οι εποχικοί πυροσβέστες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το σωματείο στο κ. Μπουρνού “καλύπτουν νευραλγικές ανάγκες σε κάθε αντιπυρική περίοδο. Κι όμως, στερούνται βασικών μέσων ατομικής προστασίας, ενώ δεν τους έχουν δοθεί ούτε καν μάσκες μιας χρήσης για τον covid 19, παρότι καθημερινά συγχρωτίζονται με δεκάδες συναδέλφους τους (μόνιμους, 5ετούς θητείας κλπ). Επιπλέον, παρότι εργάζονται σε ιδιαίτερα επιβλαβείς και ανθυγιεινές συνθήκες και ο κίνδυνος ατυχήματος ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή, δεν υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για υγειονομική και επαγγελματική τους αποκατάσταση σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού εν ώρα υπηρεσίας”.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Μπουρνούς δήλωσε: “Η πολιτεία οφείλει να κάνει περισσότερα για τους συμβασιούχους εποχικούς πυροσβέστες. Δεσμεύτηκα στους εκπροσώπους τους ότι την επόμενη περίοδο θα φέρουμε στη Βουλή τα προβλήματά τους, διεκδικώντας τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και μια πιο σταθερή εργασιακή προοπτική”.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα