Ν. Χαρδαλιάς από τη Σάμο: Πρέπει να δουλέψουμε όλοι με επιμονή, υπομονή και όρους ασφάλειας

Aυτοψία στο αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια προκειμένου να συντονίσουν όλες τις διαδικασίες ασφαλούς έναρξης λειτουργίας τους στην 1η Ιουλίου.

Στην αίθουσα του αεροδρομίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των δύο Δημάρχων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου κ.κ. Στάντζου και Λυμπέρη, Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Στρατού και άλλων φορέων. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες είναι μήνες που πρέπει να δουλέψουμε όλοι με επιμονή, υπομονή και με όρους ασφάλειας.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε μεταξύ άλλων :

«Ολοκληρώσαμε την τεχνική σύσκεψη και την αυτοψία στο χώρο του αερολιμένα της Σάμου. Είμαστε έτοιμοι την 1η Ιουλίου να ανοίξει και αυτό το αεροδρόμιο σε πτήσεις από το εξωτερικό, πάντα με την σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που χρειάζεται στην διαχείριση των πρωτοκόλλων που συνοδεύουν το άνοιγμα του αεροδρομίου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από την ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων και από την συνεργασία με τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εγκαθίσταται κλιμάκιο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που θα έχουν την απόλυτη ευθύνη των τεστ που θα γίνονται κάθε ημέρα στο αεροδρόμιο. Κάθε ημέρα 50 τεστ, θα γίνεται στοχευμένος έλεγχος, από τις πτήσεις που θα έρχονται, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τους όρους ασφάλειας για τους ταξιδιώτες και κυρίως για το γενικό πληθυσμό και όλους τους πολίτες μας εδώ στη Σάμο που θα υποδεχτούν τους τουρίστες.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι, ξεκάθαρη προτεραιότητα της κυβέρνησης να ανοίξει ο τουρισμός, να ανοίξει η οικονομία μας, να στηρίξουμε τα νησιά μας σε αυτή τους την προσπάθεια. Αυτό όμως θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Τα βήματα που θα κάνουμε, θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικά, να μην δημιουργήσουμε την οποιαδήποτε περίπτωση να κάνουμε βήματα πίσω.

Η χώρα μας είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με την διαχείριση της κρίσης και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το περιφρουρήσουμε και θα γίνει αυτό μόνο με τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που χρειάζεται στην διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.

Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε αυτό το οδοιπορικό σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, 1η Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι με όλους τους όρους ασφάλειας, να υποδεχτούμε όλους εκείνους τους τουρίστες από όλες τις χώρες που έχουμε επιλέξει».

O κ. Χαρδαλιάς αμέσως μετά την Σάμο επισκέφτηκε τα αεροδρόμια Χίου και Λέσβου.

ΕΡΤ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥCategories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΑΜΟΣ

Tags: ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: