Σάμος: Άρχισαν οι κατεδαφίσεις των ετοιμόρροπων από το σεισμό κτισμάτων

Ξεκίνησαν οι πρώτες κατεδαφίσεις επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Ανατολική Σάμο. Η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών της τάξης των 700.000 χιλιάδων, χρησιμοποιήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η οποία συνέταξε και δημοπράτησε δύο μελέτες.

Η μία ύψους 400.000 χιλιάδων ευρώ που αφορά στη Δημοτική Ενότητα Βαθέος και η άλλη ύψους 200.000 ευρώ στη Δημοτική Ενότητα του Πυθαγορείου.

Αρχικά η ΔΑΕΦΚ έχει εκδώσει 40 πρωτόκολλα και οι πρώτες κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από το Κοκκάρι, ένα από τα κύρια τουριστικά θέρετρα της Ανατολικής Σάμου, όπου υπάρχουν πολλά ετοιμόρροπα κτίσματα τα οποία βρίσκονται σε σημεία που γειτνιάζουν με καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία, τα οποία σύντομα θα υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες.

Από την πλευρά του Δήμου Δυτικής Σάμου υπάρχουν ήδη 51 πρωτόκολλα κατεδάφισης και η χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέρχεται στις 750.000 . Τρεις είναι οι ανάδοχοι για το έργο των κατεδαφίσεων το οποίο ξεκίνησε σήμερα Τρίτη από την περιοχή των Κοντείκων καθώς είναι το Δημοτικό Διαμέρισμα που υπέστη τις περισσότερες ζημιές από τον φονικό σεισμό της 30ης του Οκτώβρη.

ΕΡΤ

Σχολιάστε Ελεύθερα