Για τους Συμβασιούχους του Νοσοκομείου Ικαρίας

Επιστολή του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου και τον Βουλευτή Σάμου

Η επιστολή με θέμα τους συμβασιούχους του Νοσοκομείου έχει ως εξής:

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η ύπαρξη ενός πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας, αποτελεί ουσιώδη και απαράβατο όρο για αξιοπρεπή διαβίωση, ιδίως στις παραμεθόριες περιοχές όπως είναι τα νησιά μας.

Αλλά ακόμα και όταν η πανδημία παρέλθει, οι ετήσιες συνταξιοδοτήσεις, οι διαχρονικές ελλείψεις προσωπικού αλλά και η ανάπτυξη νέων τμημάτων στο ΓΝ ΚΥ Ικαρίας (πχ Αξονικός Τομογράφος, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού), επιβάλλουν εκ των πραγμάτων την ενίσχυσή του με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την σχετική υλικοτεχνική υποδομή.

Καθοριστικής σημασίας για την λειτουργία του διαχρονικά υποστελεχωμένου νοσοκομείου μας, ιδίως εν μέσω της πανδημίας, αποδείχτηκε η εργασία των κάθε λογής συμβασιούχων.

Δηλαδή των συναδέλφων μας εκείνων, οι οποίοι, αν και ορισμένου χρόνου, κάνουν καθημερινά όλα όσα κάνουν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι, καλύπτοντας πάγιες και διαρκής ανάγκες.

Η σημαντικότατη παρουσία τους αποδεικνύεται άλλωστε από το γεγονός, ότι το υπουργείο υγείας αποδεχόμενο την αυταπόδεικτη αυτή αλήθεια, έχει προχωρήσει σε διαδοχικές παρατάσεις των συμβάσεών τους, καθώς η αποχώρησή τους θα σήμαινε την κατάρρευση υπηρεσιών και τμημάτων.

Στο νοσοκομείο της Ικαρίας, οι πρώτοι συμβασιούχοι θα αρχίσουν να απολύονται μέσα στο προσεχές φθινόπωρο.

Ως σύλλογος εργαζομένων και στα πλαίσια του αγώνα μας για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ζητάμε:

  1. Την μονιμοποίηση όλων των ειδών συμβασιούχων που εργάζονται στα νοσοκομεία μας
  2. Από τον βουλευτή του νομού να πάρει θέση για το ζήτημα των συμβασιούχων, κάνοντας παράλληλα σχετική επερώτηση στη βουλή για το εργασιακό τους μέλλον
  3. Από τον Αναπληρωτή Διοικητή του νοσοκομείου μας, τον Διοικητή του ΓΝ Σάμου και το Διοικητικό Συμβούλιο των διασυνδεόμενων νοσοκομείων να πάρουν απόφαση ότι κανείς συμβασιούχος δεν πρέπει να απολυθεί και ότι επιβάλλεται να παραμείνουν στην δουλειά.

Σχολιάστε Ελεύθερα