“Λαϊκή Συσπείρωση” Ανατολικής Σάμου: «Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας Σάμου»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπέιρωση” Ανατολικής Σάμου, αναφέρεται στο θέμα της στελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σάμου, που λειτουργεί στο Βαθύ και ως Εμβολιαστικό Κέντρο κατά του κορωνοϊού εδώ και λίγες μέρες.

«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας (7 Απριλίου), η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, ενώνει τη φωνή της με αυτή των υγειονομικών όλης της χώρας που στενάζουν στο υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας δίνοντας με ηρωισμό τη μάχη με τον κορονοϊό. Στηρίζουμε τον αγώνα και την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων στις δημόσιες δομές υγείας της Σάμου.

Εκφράζουμε την αγανάκτηση και την οργή μας για την απαράδεκτη και εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που ένα χρόνο τώρα αφήνει ανοχύρωτα τα Νοσοκομεία και τη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, οδηγώντας στο θάνατο χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Διεκδικούμε άμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας, στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Υγείας, περιφερειακών και αγροτικών ιατρείων στο νησί μας , τη λειτουργία επαρκούς αριθμού εμβολιαστικών κέντρων εκτός Νοσοκομείου.

Ιδιαίτερα στο δήμο Ανατολικής Σάμου ψηλά στις απαιτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκεται η επαρκής στελέχωση και πλήρης λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής μας, που μόνο στα χαρτιά υφίσταται ως τέτοιο, αφού μέχρι στιγμής διαθέτει μόνο τους τρείς γιατρούς του πρώην ΙΚΑ και τίποτα άλλο.

Υποστηρίζουμε το αίτημα των εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής και του Εργατικού Κέντρου Σάμου, για άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας με το ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και το απαιτούμενο νοσηλευτικό προσωπικό, την πλήρη λειτουργία του 24 ώρες το 24ωρο με πλήρη κάλυψη των ασθενών σε όλες τις εξετάσεις και τις εργαστηριακές αναλύσεις.

Καλούμε τους δημότες, όλο το λαό της περιοχής , να διεκδικήσουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους , χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα. Επίταξη τώρα όλων των ιδιωτικών κλινικών.»

Σαμιακό βήμαCategories: ΔΗΜΟΣ ΑΝ.ΣΑΜΟΥ, ΛΑΣ, ΣΑΜΟΣ

Tags:

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: