Οι γονείς της Ικαρίας συνεχίζουν τον αγώνα για ανοιχτά σχολεία

Οι Σύλλογοι γονέων της Ικαρίας σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους για να ανοίξουν τα σχολεία του νησιού μας, που ως γνωρίζουμε δεν έχει κρούσματα κορωνοϊού.

Η επιστολή έχει ως εξής

Από τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζεται ο εμπαιγμός μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, από πλευράς Κυβερνήσεως, αφού είναι η τρίτη φορά, που κλείνει τα σχολεία σε αυτό το διάστημα.

Είναι η τρίτη φορά που η Πολιτεία δεν παίρνει το ελάχιστο μέτρο, ώστε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να είναι στο φυσικό τους περιβάλλον, στο σχολείο, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας . Μέτρα, τα οποία ζητάμε εδώ και μήνες:

  • Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές
  • Πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας
  • Πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών
  • Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων στα Μ.Μ.Μ. μαθητών.
  • Πρόσληψη μόνιμου παιδιάτρου σε Εύδηλο και Ράχες.
  • Πρόσληψη σχολίατρου σε κάθε σχολική μονάδα.
  • Διενέργεια τέστ covid σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού με ευθύνη του κράτους, να γίνονται τεστ στον πληθυσμό με προορισμό την Ικαρία πριν φτάσει στο νησί.

Αν η Πολιτεία ενδιαφερόταν πραγματικά για την Παιδεία και Υγεία των μαθητών, δεν θα ανοιγόκλεινε τα σχολεία. Θα υιοθετούσε τα μέτρα που προτείνουμε και όποια άλλα θα θεωρούσε το Κράτος και οι αρμόδιοι επιστήμονες κατάλληλα, ώστε να συνεχιστεί η διά ζώσης εκπαίδευση των μαθητών. Επειδή, όμως, αδιαφορεί εγκληματικά, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για να διασφαλιστεί το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών στην Παιδεία.

Αντιθέτως, σε αυτό τον ένα χρόνο της πανδημίας, έφερε νόμο ώστε να μπουν κάμερες στα σχολεία (BIG BROTHER μαθητών και εκπαιδευτικών), επανέφερε το σύστημα της αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, με ότι αρνητικό συνεπάγεται, πόσο δε μάλλον για περιοχές, όπως η Ικαρία. Αύξησε, εν μέσω πανδημίας, τον αριθμό μαθητών ανά τάξη!!! Ως μοναδικό μέτρο, μετά το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων το Νοέμβριο, άνοιξε τα παράθυρα, μες στο καταχείμωνο, στις αίθουσες των μαθητών , ενώ,  τέλος, επέβαλε τηλεκπαίδευση μέσω WEBEX, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκαταστήσει την διά ζώσης μάθηση και ταυτόχρονα αποκλείεται ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών από αυτήν, οι οποίοι στερούνται διαδικτύου και υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Το πρόβλημα των μεταφορών των μαθητών συνεχίζεται στο νησίμας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στα σχολεία που είναι ακόμη ανοιχτά( δημοτικό και νηπιαγωγείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Καραβόσταμο και στο ΕΕΕΕΚ Ευδήλου ) τα παιδιά από τη νότια πλευρά του νησιού συνεχίζουν να μην μεταφέρονται, σχεδόν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε ανοιχτά σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Καλούμε τους γονείς με τα παιδιά τους, εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορείς, σωματεία και συλλόγους, που από κοινού το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε στις παραστάσεις διαμαρτυρίας, στα συλλαλητήρια και στις δράσεις, να συμπαρασταθούν και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 8 Απριλίου στις 12:00 π.μ. στην πλατεία των Ραχών.

Καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σε Πανικαριακή αποχή από την Τηλεκπαίδευση την ίδια μέρα του συλλαλητηρίου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας (Πέμπτη 8  Απριλίου), μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ικαρίας θα έχουμε τηλεδιάσκεψη με μέλη από την ΑΣΓΜΕ (ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Σχολιάστε Ελεύθερα