Η ΛΑΣ βορείου Αιγαίου για το οδικό δίκτυο της Ικαρίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου με παρέμβασή της προς την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τονίζει τα προβλήματα που έχει το οδικό δίκτυο του νησιού μας.

Στέλιος Σταμούλος Archives - Κατιούσα

Η επιστολή του Στέλιου Σταμούλου προς τον κύριο Μουτζούρη έχει ως εξής:

Αφού σας υπενθυμίσουμε όσα αναφέρονται στην από 11/11/2019 επιστολή μας σχετικά με ορισμένα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ικαρίας. Για τα οποία δυστυχώς 7 μήνες μετά δεν έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση που να άρει την επικινδυνότητα των όσων αναφέρουμε. Επανερχόμαστε όντας στην θερινή περίοδο, εφιστώντας σας την προσοχή σε ορισμένα σοβαρά προβλήματα, για τα οποία απαιτείται η άμεση παρέμβαση σας:

1) Κλάδευση παρόδιας βλάστησης του επαρχιακού οδικού δικτυού.

Σε περίπτωση που δεν σας το έχουν αναφέρει, σας γνωρίζουμε ότι το οδικό δίκτυο της Ικαρίας αντιμετωπίζει σε αρκετά σημεία του, σοβαρά προβλήματα με την παρόδια βλάστηση. Σε αρκετά σημεία αυτή δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στην ορατότητα αλλά αναγκάζει τους οδηγούς να αλλάξουν ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί την ανάγκη άμεσης παρέμβασης, καθώς και την παρουσία στην Ικαρία ενός τουλάχιστον θαμνοκοπτικού μηχανήματος σε μόνιμη βάση.

2) Συντήρηση οδοστρώματος του επαρχιακού δικτύου.

Κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτυού υπάρχουν σοβαρά προβλήματα λόγο των φθορών του οδοστρώματος που καθιστούν την διέλευση οχημάτων προβληματική. Σε αρκετά σημεία δε του επαρχιακού οδικού δικτυού Άγιος Κήρυκος – Εύδηλος (δια μέσω των οικισμών Ξυλοσυρτιου – Χρυσοστόμου – Πλαγιάς – και των οικισμών της Μεσαριάς), η διέλευση είναι άκρως επικίνδυνη. Επισημαίνουμε ότι αυτή η κατάσταση αναμένει την παρέμβαση των υπηρεσιών σας εδώ και 12 τουλάχιστον μήνες.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι στους κωδικούς του Π/Υ του 2020 για την χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων, ωστόσο αν οι διαδικασίες (δημοπράτηση – συμβασιοποίηση, κλπ) που απαιτούνται για την εγκατάσταση εργολήπτη καθυστερούν , σας καλούμε να προχωρήσετε με τις διαδικασίες που προβλέπονται για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών, ώστε να έχουμε άμεση παρέμβαση τουλάχιστον στα ποιο επικίνδυνα σημεία.

3) Καθαρισμός ρεμάτων και τεχνικών έργων απορροής ομβρίων υδάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Αφού σας υπενθυμίσουμε την αρμοδιότητα των Περιφερειακών αρχών για καθαρισμό των ρεμάτων, σας τονίζουμε την ανάγκη εκτέλεσης εργασιών σε αρκετά ρέματα της Ικαρίας, αλλά και στα τεχνικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Αφού σας επιστήσουμε την προσοχή στην ανάγκη αμέσων παρεμβάσεων

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την άμεση αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και με ποιο χρονοδιάγραμμα.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος

Σταμούλος Στέλιος

Σχολιάστε Ελεύθερα