Τα σωματεία των εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό στο δρόμο

Κάλεσμα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών επαγγελμάτων Ικαρίας και Φούρνων στους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου στην Ικαρία στις 9/4/2021 – τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας- στην Πλατεία του Ευδήλου στις 12:00.

Αιτήματα της πανελλαδικής κινητοποίησης

Με κείμενο που συνυπογράφουν αρκετά σωματεία στην Ελλάδα και καλώντας στα αντίστοιχα συλλαλητήρια, οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού διεκδικούν:

  • Να διασφαιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό. Να μην γίνει καμία απόλυση
  • Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις
  • Συλλογικές συμβασεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη την χώρα
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό καταγγέλουν την αστυνομική βία και τον εργασιακό μεσσαίωνα, που η αλήθεια είναι ότι περνάνε όλοι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια. Μια κατάσταση που έχει επιδεινωθεί λόγω της εμφάνισης της Πανδημίας και πλέον έχει αποκτήσει και διεθνή χαρακτηριστικά. Πάντως να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και έναν μήνα περίπου ο υπουργός τουρισμού έχει εξαγγείλει ότι ο τουρισμός θα ανοίξει στις 14 Μαϊου. Σε αρκετά άρθρα μας έχουμε επισημάνει τους κινδύνους και ιδίως για τα νησιά μας. Οι εργαζόμενοι λοιπόν δικαίως διεκδικούν τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία τους αλλά και την απαραίτητη οικονομική ανάσα, έναν χρόνο και 2 μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας.

Σχολιάστε Ελεύθερα