Τι Ικαρία; τι Πάτρα; ένας δρόμος προς την ξεφτίλα

Από τη Σύνταξη

Θυμάστε όλοι τι είχε συμβεί στην Ικαρία όταν είχε έρθει ο πρωθυπουργός της χώρας στο νησί μας. Μερίδα Ικαριωτών φώναζε υβριστικά συνθήματα έναντι του πρωθυπουργού, αν δεν θυμάστε ψάξτε. Η ξεφτίλα συνεχίζεται, αυτή τη φορά ο αγαπητός κύριος Πέτσας αποφάσισε να πάει στην Πάτρα και είδε την οργή του κόσμου από πρώτο χέρι. Τι ρουφιάνο, τι λαμόγιο τι ου και τι προδότη φώναζαν οι έμποροι της πόλης, όπου η κυβέρνηση απόφάσισε αν μην ανοίξει το λιανεμπόριο στην πόλη τους, όσο και στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Κοζάνη. Θεωρούνται κόκκινες περιοχές.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, που είναι ένα από τα πρόσωπα που χρεώνονται την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, έγινε δεκτός με γιουχαϊσματα, αποδοκιμασίες και συνθήματα τόσο κατά την άφιξή του στο δημαρχιακό Μέγαρο Πάτρας όσο και κατά την αποχώρησή του. Το βίντεο του τοπικού Μέσου Best που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικό αλλά ρε παιδί μου φέρνει κάτι από Ικαρία, και όχι το γλέντι στου Στεφανάδη που έγινε γλέντι από τους πολίτες, αλλά το γλέντι που του ετοίμασαν οι κάτοικοι του νησιού μας. Μπορεί και αγάπη να μεταφραστεί στα καθεστωτικά ΜΜΕ αλλά ελάχιστη σημασία έχει.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο ίδιος ο Στέλιος Πέτσας αντιδρά με ειρωνεία στις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του κάνοντας το σήμα της νίκης, οι ροχάλες μάλλον έμοιαζαν με βροχή ή τα γιουχαϊσματα με επιδοκιμασίες, δεν μας κάνει εντύπωση βέβαια, έχουν τέτοιο τουπέ που την κοινωνία την έχουν γραμμένη, αλλά η κοινωνία είναι που θα τους δώσει την θέση που τους αρμόζει. Εσύ κάνεις το σήμα της νίκης, ο πρωθυπουργός σου χασκογελάει σαν να μην τρέχει τίποτα, ο υπουργός Βορίδης βαπτίζει την υποδχή στην Ικαρία αγάπη και το κυριότερο ο πρωθυπουργος σου καταπατάει είτε στην Πάρνηθα είτε στην Ικαρία τους νόμους που ο ίδιος συνέταξε. Ο λαός είναι σαν το παντεσπάνι της Μαρίας Αντουανέτας, παιδιά προσέξτε όμως η Αντουανέτα δεν είχε καθόλου καλό τέλος, της εκόπη ο λαιμός δια της γκιλοτίνας.

Το σήμα της νίκης είναι η ήττα σας κύριε Πέτσα που βγάλατε και την περιβοήτη λίστα σας. Και δεν σας έφτανε αυτό κάνατε και παρατήρηση για τον συνωστισμό. Ήμαρτον δηλαδή….

Ιδού και τα όσα είπε

«Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν, παρά την κόπωσή τους, τις συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει συνωστισμός. Για δε τους ανθρώπους που διεκδικούν, το διεκδικητικό πλαίσιο είναι πολύ ευρύ, ένας τρόπος διεκδίκησης είναι οι συγκεντρώσεις, και τους παρακαλώ να δουν για τις επόμενες δυο – τρεις εβδομάδες, μέχρι το Πάσχα, το διεκδικητικό πλαίσιο να προωθείται με άλλους τρόπους και να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις που μπορεί να είναι αιτία διασποράς» δήλωσε χαρακτηριστικά λίγο πριν φύγει από το κτίριο και χαιρετίσει ειρωνικά τους συγκεντρωμένους.

Δεν μας χε…ς ρε Νταλάρα που έλεγε και ο γνωστός κωμικός Τζίμης Πανούσης. Οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα και διαμαρτύρονται γιατί τους εξαιρείς. Αν πάντως θέλετε να μάθετε τι ειπώθηκε δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών. Ο Κώστας Πελετίδης που δεν είναι τυχαίο πως επαναεκλέχθηκε στις εκλογές του 2019, έθεσε πάντως σωστά το θέμα όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο από το τοπικό μέσο best.

Στον αγώνα των Πατρινών στέκουμαι αλληλέγγυοι. Η ξεφτίλα και η δυσωδία συνεχίζεται, είναι ανησυχητική η κατάσταση.Categories: ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tags: , ,

Σχολιάστε Ελεύθερα

Αρέσει σε %d bloggers: