Στήριξη της πρωτοβουλίας του ΚΚΕ για επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της Κομματικής επιτροπής Αιγαίου να στηρίξουν τη νέα πρωτοβουλία του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Συνδικάτα και σύλλογοι της Ικαρίας με κοινή δήλωση τους υποστηρίζουν την τροπολογία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

KKE | Για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τα μέτρα της κυβέρνησης

Με το τρίτο μνημόνιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ψηφίστηκε και από τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) επιβλήθηκε η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο – αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών. Η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ με αλλεπάλληλες ρυθμίσεις μόνο στα πέντε νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος) μέχρι τις 31-12-2020 και με πρόφαση το Προσφυγικό είναι μία ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών.

Στηρίζουμε την νέα τροπολογία που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις».

Διεκδικούμε:
• Την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα, στα βιβλία, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου
• Την κατάργηση όλων των φορομπηχτικών χαρατσιών, είτε αυτά είναι για οικίες, είτε εισοδήματος.
• Προστασία όλων όσων απειλούνται με κατάσχεση.
• Τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ-ΕΜΠΟΡΩΝ-
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ ΣΑΜΟΥ- ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ (μέλος ΟΓΕ)

Σχολιάστε Ελεύθερα